A legjobb és legrosszabb ételek, amiket egy randin választhatsz

A legjobb és legrosszabb ételek, amiket egy randin választhatsz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A legjobb és legrosszabb ételek, amiket egy randin választhatsz

A közös étkezés nagyszerű első randi lehet

Amikor közeleg az első randi időpontja, természetesen hamar felmerülhet a kérdés, hogy mi legyen a program? Bár teljesen jó ötlet az is, ha először csak sétáltok és beszélgettek, de hasonlóan ideális választás lehet egy közös ebéd vagy vacsora is. Már csak azért is, mert eleve segíthet elindítani a beszélgetést, hogy pontosan hova menjetek, mit egyetek. Akkor is jó kapaszkodó lehet, ha közben esetleg – például az izgatottság miatt – csend lenne. Egy közelmúltban végzett kutatás szerint, amelyet az Uber Ests végzett, az már egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk a randin.

Befolyásolhatja a randi kimenetelét, hogy mit eszünk?

Ha tényleg eljött az igazi az életedbe, valószínűleg teljesen mindegy, hogy mit eszel az első randitokon, attól függetlenül jól fogjátok érezni magatokat és bizakodóan tekintetek majd a jövőbe. Ám a kutatások eredményei arra is rávilágítanak, hogy míg egyes ételek szerencsét hozhatnak számunkra, és pozitívabb képet alkothatnak rólunk, addig más opciók rombolhatják a megítélésünket.

nd3000/istockphoto.com

Milyen ételek közül érdemes válogatnod?

Ami számomra kissé meglepő volt, hogy a más említett tanulmány szerint az emberek több, mint fele szívesebben hívja meg már az első randira is a másikat az otthonába egy vacsorára, minthogy egy étterembe menjen vele. Azt remélik ugyanis, hogy az otthonuk zavartalan légkörében jobban sikerülhet a találkozó.

Hogy ez mennyire jó ötlet, azt mindenki döntse el maga, de a kutatás szerint annyi biztos, hogy általában véve bárhol is kerüljön sor a randira, ha közös evés a program, akkor az olasz és a japán konyha remekei a befutók. 

Egész pontosan a tészta, a sushi és a pizza bizonyultak a vizsgálat szerint a legjobb választásnak. Ami pedig a desszerteket illeti, a fagylalt, a gyümölcsök és a csokoládé aratta a legnagyobb sikert. A legfontosabb természetesen az, hogy olyat egyél, amit valóban szívesen fogyasztasz el. Ezen túlmenően persze az sem árt, ha könnyen meg tudod enni, ami az említett három opció esetén adott is. Bár tény, hogy a sushi okozhat némi meglepetést, így azt akkor érdemes választanod, ha már korábban is ettél, illetve elegáns étterem esetén a legjobb, ha tudod, hogyan kell megenni pálcikával.

Ron Lach/pexels.com

Amiket inkább kerülj el

A megkérdezettek szerint a hamburgert, a halat és a fokhagymát jobb elkerülni az első randin, illetve annak is érdemes utánajárnunk, hogy van-e bármilyen speciális diéta, amit a randipartnerünk követ. Hiszen aki vegetáriánus vagy vegán, azzal nem szerencsés az első randin egy olyan étterembe menni, ahol szinte semmit nem tud választani az étlapról. Az pedig talán még kellemetlenebb, ha te főzöl neki valamilyen húsos fogást. 

Amit pedig a saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy egy gluténérzékenynek vagy valamilyen ételintoleranciában szenvedőnek is nagyon kellemetlen tud lenni, ha egy olyan étteremben találja magát, ahol nem ehet biztonságosan, hiszen ez eleve rányomhatja a bélyeget a randi hangulatára.

Így ha érintett vagy ebben, akkor feltétlenül említsd meg az első közös ebédes vagy vacsorás randi előtt a partnerednek, mit vagy hol ehetsz. A biztonság kedvéért a randipartneredtől is megkérdezheted, neki mi lenne az ideális. Ha mindketten figyelmesek vagytok, akkor az ételek már aligha lehetnek akadályai annak, hogy jól érezzétek magatok együtt.

Forrás: cosmopolitan.de

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!