A húsvéti reggeli elengedhetetlen része a kalács, amely remekül passzol a sonkás, tojásos, tormás menühöz. Ha idén nem szeretnél boltban vagy pékségben, készen kapható kalácsot vásárolni, akár elkészítheted a saját kalácsodat is. Mutatunk néhány receptet, amellyel te is isteni kalácsot süthetsz a családnak.
3/4 Kakaós kalács
1,5 dkg élesztőt futtass fel 1 dl langyos tejben egy kis cukorra, majd 50 dkg lisztből, 1 dl kefírből, 10 dkg cukorból, 1 csomag vanilincukorból, 1 csipet sóból, 2 tojásból, 7 dkg olvasztott vajból, 2 kanál mazsolából és a felfuttatott élesztőből dagassz puha tésztát, majd hagyd kelni 1 órát. Ezután vedd ketté a tesztát, és az egyik feléhez adj 1 evőkanál vízzel elkevert 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport, és dolgozd össze a tésztával, amíg az egész barna nem lesz.
Mindkét tésztát ki kell nyújtanod 1 cm vastagságú korongokra, majd a világosra a barnát fektetve fell kell csavarnod egy nagy hengerré a tésztákat. S alakban hajtsd meg a hengert, és tedd félre a tésztát kelni még egy fél órára. Gyümölcskenyér formában 175 fokon nagyjából 30-40 perc alatt süsd szép barnára a kalácsot.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!