A legjobb életvezetési tanácsok Kurt Tepperweintől

A legjobb életvezetési tanácsok Kurt Tepperweintől

Címlap / Életmód / Egészség / A legjobb életvezetési tanácsok Kurt Tepperweintől

Ő a legismertebb életvezetési tanácsadó Németországban. Könyveiből megismerheted sajátos életszemléletét, tanácsai megértésével és tudatos alkalmazásával egészséges életszemléletet alakíthatsz ki magadban. Cikkünk idézeteket tartalmaz műveiből: elmélkedéseket az egészségről, az önismeretről, a szeretetről, a kapcsolatokról, a tehetségről, és arról, hogy mindenki más.

Egészség és betegség

„A játék kezdetén mindenki kap egy életet, egy játékfigurát (testet) és egy maximális időt (120 év). A játék során bármit megtehetünk, a következményeket azonban nekünk kell viselnünk ‒ a játékban nem megengedett lépések miatt például levonnak a játékidőnkből. Ilyen lépés például a bosszankodás ‒ ha ugyanis mérgelődünk, lerövidítjük az életünket.”
„Mennyi minden van az életünkben, ami tökéletesen rendben van, és figyelemre sem méltatjuk, mert mindig csak arra a kevésre figyelünk, ami éppen nincs egészen rendben.”
„Az, ami történik velünk, nem “véletlen”, hanem egy minta része, amely addig ismétlődik periodikusan, amíg fel nem oldják. Néhány öntudatlan embernél az ismétlődési ráta három hét, másoknál három év, megint másoknál három élet.”

Tehetség

„El kell hagynunk a kitaposott ösvényeket. A normális szabályoktól való eltérés sok embert megijeszt. A világ nagy kreatív tehetségei iránti csodálatunk arra csábított minket, hogy elfelejtsük, minden ember tud énekelni, táncolni, játszani, gondolkozni és kreatív lenni.”
„A kreativitás az a képesség, hogy a gondolkodás eddigi keretein túlmenően gondolkozzunk, és felfedezzünk szokatlan, sőt néha zseniális megoldásokat.”

Mindenki más

„Mások hálája nem attól függ, hogy ön mennyit ad nekik, egyedül a magatartásuk függvénye, tehát az ő dolguk. Ezért nem szabad hálát követelnünk vagy kikényszerítenünk, inkább nekünk magunknak kell hálásnak lennünk – a látszólag hálátlan embereknek is, akik körülvesznek minket. Sőt, leginkább nekik kell hálát mutatnunk, számukra kell példaképpé válnunk.”
 „Felismerem, hogy felelős vagyok azért, hogy hogyan látom a történetemet. Hogy teljesen más érzékelések jönnek létre bennem, ha beállítom a fókuszt. Minden sejtemmel érzem, hogy mindent megkaptam, amit lehetett, mert mindenki azt adta nekem, amit tudott.”

Szeretet

„Ha kedvese spárgát ajándékoz önnek és nem rózsát, akkor örüljön a spárgának, és ne akarja azt, hogy rózsa legyen. És ha később rózsát ajándékoz önnek, élvezze a rózsa illatát anélkül, hogy a spárga ízére gondolna. Ha sikerül elfogadnia azt, ami van, akkor már képes arra, hogy kezében tartsa a boldogság titkát.”
„Ha azt kérdezed: – Hol a helyem ezen a világon?, akkor tedd fel magadnak a kérdést: – Kinek van helye a szívemben? Ha azt kérded: – Hol találok szeretetet?, azt javaslom: Légy szeretet!”

Önismeret

„Ha alaposabban megvizsgáljuk a dolgot, és mélyebbre tekintünk, hogy megtudjuk, kik is vagyunk valójában, el kell engednünk minden szerepet, álarcot, személyiségjegyet, mintát, érzelmi struktúrát, gondolkozási szokást, sőt a testet is, mert ezek nem mi vagyunk valójában. Ha belenéz a tükörbe, akkor ott egy testet lát. De ön ez a test? A test nem tudja azt mondani, hogy “én”, nem lát, nem hall, nem gondolkodik. Van ott valami, ami ezen a testen keresztül hat, és ez a “valami” vagyunk mi valójában.”

Kapcsolatok

„Az együttérzés, ahogy a szeretet is, átváltoztató erő, amely többek között lehetővé teszi számunkra, hogy a látszat mögött felismerjük a valóságot. Ha valaki ordít, gyakran egy régi fájdalom húzódik meg a háttérben, az ítéletek mögött pedig gyakran régi sérelmek bújnak meg.”
„Egy függőségi kapcsolatban az ember inkább tönkreteszi a másikat vagy önmagát, minthogy felébredjen az illúzióból. Mivel titkolni akarja saját tehetetlenségét, ő maga válik apa- vagy anyafigurává, és nevelni kezdi partnerét.”
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást