Párkapcsolat / Szerelem

Ez a 7 legidegesítőbb férfi tulajdonság. Egyetértünk?

Ez a 7 legidegesítőbb férfi tulajdonság. Egyetértünk?

Szeretjük és tiszteljük a férfiakat, hiszen ők azok, akiktől hevesebben ver a szívünk, a védelmezőink, a társaink… de van néhány olyan tulajdonságuk és szokásuk, amik minket, nőket az őrületbe tudnak kergetni. Kedves mosollyal az arcunkon és szeretettel a szívünkben szedtük össze ezeket, hogy megmutassuk, nem csak mi vagyunk olykor-olykor kibírhatatlanok.

A háztartás (nem) vezetése

Igen, ide tartozik minden, amit a férfiak teljesen természetesnek hisznek.

A koszos zokni tárolása a kanapé alatt, az üres pizzás dobozok a konyhában, a legénylakásban lévő wc-ről pedig már ne is beszéljünk.

Amíg ők valamiért képtelenek megtalálni a határt a tisztaság és a kosz között, addig mi sosem fogjuk tudni megértetni velük, hogy a különbség igenis szemmel látható!

Szarkazmus és irónia

Igaz, ez nem kifejezetten férfi tulajdonság, de a pasik mégis nagyobb előszeretettel használják.

Az ilyen hangsúllyal közölt mondatoktól általában úgy érzik, hogy jobban uralnak egy-két helyzetet és sajnos nem érzékelik, hogy mi az a pont, amin túl már bántóak lehetnek a szavaik velünk szemben.

Ezt okosan kell tudnunk kezelni, mert ha ugyanezzel vágunk vissza, a férfi egó nagyon könnyen sérülhet.

Gyűjtögetés

Fel nem foghatjuk, hogy a pasik miért ragaszkodnak mindenhez annyira? Sokszor évekig őrzik és hordják a lyukas alsónadrágjukat csak mert szeretik, de képesek inkább megenni egy lejárt szavatosságú terméket is mint hogy kidobják. Így bármiről is legyen szó, ha selejtezésre kerül a sor, annak a vége biztosan vita lesz.

Ezért marad a jól bevált módszer, hogy inkább egyedül pakolunk és takarítunk otthon, míg szívünk választottja a barátaival focizik. Később pedig csendben próbáljuk a legnagyobb természetességgel közölni a kérdésre, hogy „Drágám, a kedvenc ingemet nem láttad, amit már négy helyen megvarrtál? azt, hogy „Hát nem igazán, már egy ideje nincs meg”, ugye? 🙂

Szelektív hallás

Valljuk be őszintén, hogy ennek a tudományát a férfiak tökéletesre fejlesztették. 

Pontosan tudják azt, hogy mikor kell figyelni ránk és mi az az információ, amit már nem „kell” meghallaniuk.

A „mindjárt kész a vacsora, de kérlek előtte vidd le a szemetet” mondat második részét például mindig sikerül a legnagyobb közömbösséggel figyelmen kívül hagyniuk, ugyanúgy mint a többi, számukra kényelmetlen információt.

Macsóskodás

Vajon miért nem értik meg a pasik, hogy nem kell úton-útfélen bizonyítaniuk, hogy márpedig ők az igazi alfa hímek?

Szeretnek kötekedni, azt hiszik, hogy nálunk mindent jobban tudnak és imádják a nőket bámulni – amit megértünk, de miért előttünk teszik?

Nem képesek beismerni, ha tévedtek

Még akkor sem, hogy ha tényleg így van. Mindig meg tudják magyarázni, hogy nekik miért van igazuk és miért is lett volna az a döntés a jó, amit ők javasoltak.

A férfiak mesterei a fordított pszichológiának anélkül, hogy tudnák, hogy használják – mi viszont tudjuk, ezért annak a tudásnak is a birtokában vagyunk, hogy hogyan hitessük el velük azt, hogy valami az ő ötletük volt, úgy, hogy közben mi találtuk ki. 🙂

Feledékeny

Természetesen azt mindig tudja, hogy a kedvenc focicsapata éppen mikor játszik, vagy mikor nyert utoljára BL döntőt, de más lényeges információkról már nagyon könnyen megfeledkezik.

Mindannyunkkal előfordult már, hogy a párunk elfelejtette az évfordulót vagy azt, hogy hányadikán lesz a kísérőnk a barátnőnk esküvőjén, de összességében mellettük szóljon az, hogy pontosan tudják, hogyan engeszteljenek ki minket és szeressenek annyira a maguk módján, hogy ezeket mind elnézzük nekik, mert végtére is velük teljes az életünk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást