A 7 leggyorsabban növő szobanövény, ha lakásdzsungelt szeretnél

A 7 leggyorsabban növő szobanövény, ha lakásdzsungelt szeretnél

Címlap / Otthon / Dekor / A 7 leggyorsabban növő szobanövény, ha lakásdzsungelt szeretnél

Epipremnum aureum

A szobai futóka talán az egyik legelterjedtebb növény, de nem is véletlenül! Hihetetlenül gyorsan nő, és szinte bármilyen körülmények között életben tud maradni, bár akkor nő a legerőteljesbben, ha elegendő fényt kap. Nyáron érdemes lehet permetezni, mert a szárazságot nem szereti. Két locsolás között azonban még nyáron is érdemes lehet hagyni, hogy a földjének felső része kiszáradjon.

Peperomia „Ruby Cascade”

A peperomia általában nem arról híres, hogy őrült tempóban nőne, habár, ha megtalálod számára a megfelelő helyet, idővel azért lehet vele eredményeket elérni. Ez a változat viszont kategóriájában kiemelkedő gyorsasággal hozza az új leveleket. Meglepően gyorsan lehet belőle egy gyönyörű csüngő növény, ami akár az ablakból lelógatva, akár egy könyvespolcon a szobád dísze lehet.

Trópusi és szubtrópusi növény, sok fényre van szüksége, és más pozsgásokhoz képest több vizet is igényel, de azért nem kell túlzásba esni. A túl sok víz az egyik legbiztosabb módja annak, hogy a Peperomia Ruby Cascade-ot elpusztítsd, mert érzékeny gyökerei könnyen elrothadnak.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást