A 6 leggyakoribb sminkbaki javítása

A 6 leggyakoribb sminkbaki javítása

Címlap / Stílus / Arc / A 6 leggyakoribb sminkbaki javítása

Elrontottad a sminkedet? Túl sok pirosítót tettél fel az arcodra? Foltos lett a bőröd, pedig csak barnulni szerettél volna? Semmi pánik, a szépségbakikra is van megoldás!

Túl vastag rúzsréteg

Csábító ajkakat szerettél volna varázsolni magadnak és a nagy igyekezetben kissé megszaladt a rúzs a kezedben? Semmi gond! Csak kapj elő egy papírzsebkendőt, hajtogasd félbe, majd párszor nyomd rá erősen a szádat.
Ezzel a módszerrel nagyszerűen eltávolíthatod a felesleges réteget és máris finomabb lesz az ajkad színe. Ezután tegyél fel egy kis szájfényt, majd ismételd meg még egyszer a papírzsepis műveletet, így még tökéletesebb lesz a korrigálás.

Túl sok pirosító

A tükörbe pillantva elszörnyedsz, mert egy cirkuszi bohóc néz vissza rád?
Ne pánikolj, egyszerűen csak fogj egy puha kozmetikai szivacsot és töröld le a felesleget óvatos mozdulatokkal.
Ezután ragadj meg egy ecsetet, vigyél fel egy kevés porpúdert és szép egyenletesen oszlasd el az arcodon.

Ritkás szemöldök

Meg akartál szabadulni a rakoncátlankodó szemöldökszálaidtól, aminek az lett az eredménye, hogy szinte teljesen kiszedted?
Igaz, nem divat már a rajzolt szemöldök, ám ebben az esetben nyugodtan eltekinthetsz ettől a ténytől.
Tehát fogj egy szemöldökceruzát, majd rajzolj vele finom vonalakat, amivel kitöltheted a csupasz részeket.
Arra figyelj, hogy ne csak egyetlen vastag vonalat húzz, mert az nagyon természetellenesen hat. Végül egy szemöldökfésű segítségével igazítsd meg a maradék szálakat.

Bizonytalan tusvonal

Mindössze annyi volt a szándékod, hogy szexi cicaszemeket készíts magadnak, de valahogy mégis sikerült olyan hatást elérned, mintha jókora monoklikat kaptál volna a két szemed alá? Ne aggódj!
A füstös szemfestéssel könnyen megoldhatod a problémát. Várj, amíg a szemhéjtus megszárad, majd egy benedvesített applikátorral satírozd el a vonalat.
Végezetül tegyél rá némi szürke szemhéjpúdert és máris szalonképes leszel.

Csomós szempillaspirál

Szexi tekintet helyett csak csúnya kis csomók éktelenkednek a szempilláidon? Először is, lehet, hogy érdemes lenne beszerezned egy új darabot, ugyanis a csomósodás azt jelzi, hogy már lejárt a szavatossága a spirálodnak.
Viszont amíg nem jutsz el a drogériába, addig itt egy remek mentőötlet: töröld meg a spirált egy papírzsebkendővel, hogy eltávolíthasd róla a felesleges festéket. Ezután fésüld át a szempilláidat a megtiszított spirállal, hogy leszedd a csomókat.
Ha még maradt pár csomócska és elég bátor vagy, akkor fogj egy tűt és távolítsd el a maradékokat is.

Foltos bronzosító

Csupán az volt a vágyad, hogy napbarnította színt varázsolj a bőrödnek, erre te lettél a kis foltos?
Valószínűleg ott követted el a hibát, hogy nem vártad meg, amíg megszárad az alapozó az arcodon és beszívja a bőröd a testápolót.
Ilyenkor ugyanis az történik, hogy a bőr még nedves részeibe beleül a bronzosító, ezért lettél csupa folt mindenütt. De ne csüggedj, erre a bakira is van megoldás! Hívd segítségül a kozmetikai szivacsot és radírozd le vele a felesleges réteg bronzosítót.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!