Haj / Stílus

Töredezik, száraz, hull: szakértő segít az 5 leggyakoribb hajkárosodást kezelni

Töredezik, száraz, hull: szakértő segít az 5 leggyakoribb hajkárosodást kezelni

Hajhullás

Sokféle eredete lehet a hajhullásnak, jellemzően előfordulhat az évszakváltások során, de akár hormonális változásra vagy gyulladásra is visszavezethető. „Ha csak egy picit érzékeljük a változást, érdemes hajszeszt vagy hajszál regeneráló sampont alkalmaznunk, amely segít megállítani a folyamatot és enyhíteni a tüneteket is” – magyarázza Kata.

Ha azonban a hajhullás intenzíven, hosszabb ideig jelen van (napi 400 szál felett tekintjük annak), érdemes szakemberhez, orvoshoz fordulni a problémával. 

Organikus, természetes összetevőjű kozmetikumok
istockphoto

Kémiai katasztrófa

Sajnos megesik, hogy egy hajápolóra vagy festékre bőrpírral vagy allergiás reakcióval válaszol a szervezetünk. Ezzel jelzi, hogy nem jó neki éppen az aktuális termék. Persze bőrpróbával ezt esetleg meg tudjuk akadályozni, de van olyan helyzet is, hogy korábban bírta a bőrünk az adott terméket és egyszer csak már nem jó neki.

„Szervezetünkben a gyulladás, a hormonváltozás is okozhat ilyen tüneteket, ezek azt jelzik számunkra, hogy a testünk nagyobb figyelmet igényel éppen. A vásárlás során olvassuk el alaposan az összetevőket, minőségi hajápolókat válasszunk és próbáljuk meg kiszűrni, hogy mi az, amire így reagál a testünk. Bevethetünk nyugtató kezeléseket: egy érzékeny bőrre kifejlesztett fejbőr radír például segíthet a tünetek kezelésében is” – javasolja Kata.

Ha pedig komolyabban reagál a bőrünk, vagy a panasz sokáig jelen van, mindenképpen forduljunk vele bőrgyógyászhoz és az adott összetevőt, terméket messze kerüljük.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást