Az itthoni édességeket tekintve az egyik legjobb ötlet volt, hogy vásároltam két szettre való jégkrémformát. Igaz, hogy egyre több olyan fagylalt kapható itthon, ami az én étrendembe is beilleszthető, szeretem, hogy a házilag készíthető desszertek mindig sokkal jobban személyre szabhatóak. Ilyenek a jégkrémek és a fagylaltok is, amikből könnyedén készíthetsz cukor- és laktózmentes, vagy akár tejfehérjétől és tojástól mentes változatokat is.
3/6 Fagyos gyümölcsdarabok
Megvan a varázsa a krémes fagyiknak, de nem muszáj teljesen pürésíteni őket. A fagyos gyümölcsdarabok épp olyan mennyeinek a hűsítő finomságokban.
Készíthetsz egy kókusztejes, vagy növényi joghurtos alapot ennek a jégkrémnek, ekkor csak bele kell forgatnod a gyümölcsdarabkákat a masszába.
A másik lehetőség, hogy a korábban is említett, gyümölcsleves, vagy teás alapot választod, amibe ugyancsak szórhatsz gyümölcsöket, és ezt fagyasztod le. Természetesen bio gyümölcsök héját (pl. lime, narancs) is hozzáreszelheted. A fűszernövények és a virágok (pl. kakukkfű, levendula virága) sem utolsóak jégbe fagyva.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!