Az itthoni édességeket tekintve az egyik legjobb ötlet volt, hogy vásároltam két szettre való jégkrémformát. Igaz, hogy egyre több olyan fagylalt kapható itthon, ami az én étrendembe is beilleszthető, szeretem, hogy a házilag készíthető desszertek mindig sokkal jobban személyre szabhatóak. Ilyenek a jégkrémek és a fagylaltok is, amikből könnyedén készíthetsz cukor- és laktózmentes, vagy akár tejfehérjétől és tojástól mentes változatokat is.
2/6 Kókuszos gyümölcsös
A kókusz nagyon jól passzol a jégkrémekhez, és a jó hír az, hogy teljesen növényi eredetű, tejfehérjementes alapanyag.
Gyakorlatilag nincs olyan gyümölcs, amihez ne illene, nem véletlen, hogy rengeteg mentes fagylalt és jégkrém alapja a kókuszkrém.
Ehhez a recepthez is elég, ha kétmaroknyi bogyós gyümölcsöt egy csésze sűrű kókusztejjel (pl. Aroy-d) összeturmixolsz, majd szükséges esetén valamilyen természetes édesítőszerrel, pl. agavé sziruppal, vagy akár pürésített datolyával ízesítesz. A krémes masszát kanalazd a formákba, és már mehetnek is a fagyasztóba.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!