Divat / Stílus

A legcsinosabb tavaszi kabát – 8 mód, ahogyan viselheted

A legcsinosabb tavaszi kabát – 8 mód, ahogyan viselheted

Az idei tavaszi-nyári szezon egyik nagy visszatérője a rövid szabású kabát. Persze, ezen nem nagyon lepődnek meg azok, akik követik a divatot: nincs olyan szoknya, nadrág, vagy akár top, fürdőruha, ami ne lenne trendi, ha derékszabással bír. A trükkös kiskabát azonban nem csupán azért lesz a gardróbod kihagyhatatlan alapdarabja, mert divatos: a segítségével optikailag könnyedén karcsúsíthatod a derekadat, ráadásul rendkívül sokoldalúan viselheted.

Kiskabát ruhával

Az egyberuhák minden nyári szezonban divatosnak számítanak, és ez idén se lesz másként. Sőt, úgy tűnik, most előbb indul a ruhák szezonja, hiszen a trendek alapján olyan különleges darabokkal viselhetjük őket, mint amilyenek pl. a western csizmák.

Utóbbiakhoz éppúgy jól passzolnak a rövidre szabott kiskabátok, mint a zártabb szabású peep toe cipőkhöz.

A kabátokat viselheted könnyed, romantikus ruhákkal éppúgy, mint vagány szettekben, pl. bőrkabát és állatminta társaságában. 

 

 

 

Oversized felsővel

Bár nagyon trendik a testhezálló topok, hasonlóan divatosak most a pólók, és még mindig tartják magukat az elnagyolt fazonok is, amik természetesen remekül passzolnak a rövidke kabátokhoz. Kifejezetten ajánlott a viselésük akkor, ha kicsit teltebb vagy, hiszen segítségükkel könnyedén elrejtheted a felesleget, a kabátok viszont jótékonyan formálják az alakodat, és karcsúbbnak mutatnak ott, ahol kell. 

 

 

Szoknyával

Ahogy a ruhákhoz, úgy természetesen a szoknyákhoz is tökéletesen illenek az aprócska kabátok. A derékszabású, A-vonalú fazonok esetében még jobban ki tudod hangsúlyozni a karcsú derekadat, még inkább tested legvékonyabb pontjára tudod irányítani a figyelmet a segítségével. Ezt a hatást fokozhatod akkor, ha övet használsz, vagy olyan szoknyát választasz, aminek feszes és feltűnő a gumírozott derékrésze.

 

 

 

Kantáros farmerrel

Már tavaly is divatosnak számított a kantáros nadrág, akkor viszont még annyira friss visszatérő volt, hogy nem sokan mertek voksolni rá a hétköznapi outfitekben.

Idén azonban ez valószínűleg változni fog, mert a kantáros nadrág a tavaszi szezonban éppúgy trendinek számít majd, mint a nyár derekán.

A forróbb napok megérkezéséig praktikusabbak a hosszúnadrággal rendelkező kantáros darabok, amiket – már biztos kitaláltad – egész nyugodtan viselhetsz rövidebb szabású kabátkával.

 

 

Bő szabású nadrággal

A skinnyk még egyértelműen divatosak, és valószínűleg azok is maradnak jó ideig, de az egyeduralmuk megdőlt: idén már sokkal népszerűbbek a bővebb szabású, lazább esésű nadrágok, mint az elmúlt időszakban valaha.

Utóbbiak között is kiemelésre méltóak azok a fazonok, amik csupán háromnegyedes hosszal bírnak.

Mivel ezek a nadrágok hajlamosak arra, hogy kicsit összenyomják viselőiket, érdemes trükkös alapdarabokkal párosítani őket. Az emelt derék jó választás, és persze ezt a területet a kiskabátokkal is könnyedén kihangsúlyozhatod. 

 

 

 

Crop toppal

A derékvonalról már sok szó esett, így aztán nem mehetünk el szó nélkül a crop topok mellett sem. Ezek a praktikus kis darabok nagyon fiatalos, trendi viseletet jelentenek, de a megfelelő kontextusban idősebbek is bátran viselhetik őket.

A magas derekú nadrágok mellé társított crop topok akár nagyon elegánsak, csinosak is lehetnek, de természetesen sportos formában ugyancsak megállják a helyüket.

Nem sok olyan szett van, ami ennél jobban irányítja a figyelmet a derékvonalra, úgyhogy ha karcsú vonalakkal vagy megáldva, idén érdemes próbát tenned egy ilyen összeállítással.

 

 

Melegítővel

Idáig inkább csinos, esetleg nőiesen kényelmes szetteket néztünk meg közelebbről, de a kiskabátok a sportosabb szettekhez is remekül illenek. Különösen igaz ez a farmerből készült változatokra, amik nagyszerűen kiegészítik a pamutból készült, lazább szabású nadrágokat. Hátizsákkal, sportcipővel, sneakerrel társítva nem csak divatos, hanem kényelmes és lezser összeállításokat is jelentenek.

 

 

 

Rövidnadrággal

Az előrejelzések szerint gyorsan melegre fordulnak majd a napok idén, és ekkor bizony előkerülhetnek a rövidebb szabású ruhák is, mint amilyenek a nadrágszoknyák és a rövidnadrágok. Még, ha az időjárás meg is engedi, hogy rövidebb alsót vegyél fel, a reggeli órákban sokáig elkelnek a vékonyabb anyagú blézerek, kardigánok – ezek mellett érdemes idén helyet szorítani a kiskabátoknak is, amik természetesen ezekben a szettekben ugyancsak tökéletesen megállják majd a helyüket. 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást