Túlfőzött zöldségek
Mielőtt homlokráncolva cáfolnád ezt, gondolj bele, ha a mindennapi zöldségadagodat folyamatosan tápérték nélkül ennéd, mennyi létfontosságú vitamintól esnél el! A veszély ott rejlik, hogy békésen hátradőlve úgy gondolod – tévesen -, hogy te épp elég zöldséget eszel. Tudnod kell, hogy a túlzásba vitt feldolgozástól az ételnek nemhogy íze nem lesz már, de el is veszíti minden tápértékét.
Akkor hozhatod ki a legtöbbet a zöldségfélékből, ha nyersen, vagy legfeljebb 2-3 percig tartó párolás után fogyasztod őket. Levesben is nagyon táplálóak lehetnek, ha a főzés nem tart tovább 20 percnél. A lében benne maradnak a szervezet számára fontos anyagok.
Akkor hozhatod ki a legtöbbet a zöldségfélékből, ha nyersen, vagy legfeljebb 2-3 percig tartó párolás után fogyasztod őket. Levesben is nagyon táplálóak lehetnek, ha a főzés nem tart tovább 20 percnél. A lében benne maradnak a szervezet számára fontos anyagok.
2 hozzászólás
fszmoccse
2020.12.27., 18:12Magyarán dögölj éhen, semmit ne egyél, mert minden ártalmas 😀 LoL
Háry László
2021.02.27., 16:53Élénken él bennem az elmúlt évtizedekből a koleszterin-pánik a tojással, a vaj „szörnyeteggé” tételen a margarin érdekében. Csak ezt a kettőt említem hirtelen. Aztán kiderült: a „tudósok” megfelelő élelmiszer-konszernek érdekeit szolgálták, nem is beszélve bizonyos réteg-újságokról. Kár lenne, ha Önök is belesétálnának ebbe a hitelességüket romboló dologba! Na, jó, tudom-volt újságíróként is. -a lapot valahogyan el kell adni és egy újszülöttnek minden „hír” új…