Szórakozás / Otthon

5 lebilincselő romantikus regény idén nyárra

Ha nyáron nem a nagy klasszikusok olvasgatásával szórakoztatnád magad, hanem sokkal szívesebben foglalkoznál olyan könyvekkel, melyek tele vannak szerelemmel, az élet valódi nehézségeiről, és természetesen ezek legyőzéséről szólnak, akkor fusd végig a listánkat, hiszen pont ilyen könyveket hoztunk neked. Ha a strandra vagy a vakációra keresel egy klassz romantikus regényt, akár ezek közül is választhatsz.

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek

Louisa és Will egymás tökéletes ellentétei: a lány életvidám, optimista, kedves és cserfes, míg a fiú 35 éves létére olyan, mint egy zsémbes, cinikus 70 éves. Will gazdag és előkelő, aki egy sajnálatos baleset miatt kerekesszékbe kényszerül, ezzel pedig darabokra hullik az élete, és beszippantja a mély depresszió és önsajnálat.

Louisa imádja az életét: egy kávézóban dolgozik, 6 éve együtt van a barátjával, és egy apró házban él egy kisvárosban szüleivel, nagyapjával, testvérével és annak gyerekével, és próbálja őket anyagilag segíteni. Egészen addig, amíg be nem zár a kávézó, ahol dolgozott – így vállal állást Will mellett, gondozói pozícióban.

Hogy hat egymásra ez a két ember? Egymás agyára mennek, vagy megszeretik egymást? Olvasd el, és megtudod!

Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége

Clare akkor ismeri meg Henryt, amikor 6 éves, a férfi pedig 30. Amikor összeházasodnak, a lány 22 éves, a férfi pedig még mindig 30.

Henry egy olyan genetikai rendellenességgel született, aminek köszönhetően a legváratlanabb pillanatokban utazik az időben, előre a jövőjébe, vagy vissza a múltjába.

A két ember teljes szívből, rajongva szereti egymást, és úgy próbálnak meg közös életet építeni, hogy a lehető legtöbb időt eltöltsék együtt, Henry furcsa rendellenessége ellenére.

Ha túl unalmasnak tartod az átlagos szerelmi történeteket, ez még neked is tetszeni fog!

Nicholas Sparks: Üzenet ​a palackban

Nicholas Sparks a romantikus regények nagymestere, aki számos olyan művet adott a világnak, amelyekből remek filmadaptációk is készültek. Első könyvei egyike az Üzenet a palackban, amelyből szintén készült film is.

A regény főhőse Theresa, az elvált, fiát egyedül nevelő újságírónő, aki egy nyaralás során a tengerparton a reggeli futás közben egy palackba botlik, mely üzenetet rejt: egy szerelmes levelet egy nőnek, aki ha megkapta volna a palackpostát, valószínűleg teljesen másként alakul az élete.

Theresa addig nem nyugszik, amíg meg nem találja a férfit, aki a levelet írta, de azzal nem számol, hogy esetleg ő maga is megkedveli…

Nick Hornby: Pop, csajok, satöbbi

Nem csak a nők szemszögéből készülhet el egy szerelmes regény, hanem a férfiak szemüvegén keresztül is. Az efféle alkotások közül az egyik legjobb a sziporkázó humorú Nick Hornby könyve, a Pop, csajok satöbbi.

A történet főszereplője a 35 éves Rob, aki zenerajongó és egy lemezbolt tulajdonosa, és akit sajnálatosan dobott a barátnője. Rob emiatt hatalmas letargiába kerül, és számot vet életével, különös tekintettel az elrontott kapcsolataira. A múltidézés közben újra és újra felteszi magának a kérdést, hogy legutóbb hol rontotta el, és most mihez kezdjen önmagával.

A könyv szórakoztatóan és izgalmasan mutatja be, hogy vívódik a férfi, ha szerelmes, és mit jelentenek számára legnagyobb szerelmei. Ha elolvastad, a belőle készült filmet is ajánljuk!

Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

A P.S. I love you írónőjének egyik legzseniálisabb alkotása A szerelem kézikönyve.

A történetben a harmincas Adam épp egy hídról szeretné a folyóba vetni magát, amikor Christine meglátja, és mint egy őrangyal megmenti a férfit.

Egyezséget kötnek, hogy Adam nem adja fel, legalábbis a 35. születésnapjáig egész biztosan nem, Christine pedig megmutatja neki, miért is érdemes élni.

Néhol kacagtatóan humoros, néhol pattanásig feszült módon drámai, néha pedig zokogós ez a regény, amit még idén nyáron feltétlenül olvass el!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW