Látványos kerti tűzhelyek – Nem csak az épített lehet csodás választás!

Látványos kerti tűzhelyek – Nem csak az épített lehet csodás választás!

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Látványos kerti tűzhelyek – Nem csak az épített lehet csodás választás!

Ha profi grillező vagy, esetleg csak imádod a lobogó tűz látványát, hozzám hasonlóan bizonyára te is alig vártad, hogy végre beindulhasson az idei szezon. Amikor elkészült az udvarunk, az egyik első dolog, amit beszereztünk, egy grillsütő volt, mert nem szerettünk volna épített kemencét a kertünkbe. Ekkor sok alternatív grillezőt, mozgatható tűzhelyet átnéztünk, és persze meg is találtunk a kedvenceinket. Ha te is még vásárlás előtt állsz, érdemes megismerkedned ezekkel a látványos, kerti tűzhelyekkel!

Kamado grill

A Kamado grill nem nyújt hétköznapi látványt sőt, a kerti díszek, kaspók között akár is észrevétlenül megbújhat ez a különleges formájú és funkciójú, miniatűr kemence.

Az egyedi megjelenésű, kerámiából és fémből készült grillező páratlan íz-élményt nyújthat számotokra, ugyanis több ezer éves hagyományokra tekint vissza az elődje.

A gyártók szerint csodás választás a kültéri, faszenes sütéshez és nem csak a férfiak fogják imádni, ugyanis a Kamado grill öntisztító: megfelelő hőfokra állítva leéget magáról minden ételmaradékot.

Faszenes grill

A faszenes grill az egyik legnépszerűbb mozgatható, kerti grillező – nem véletlenül!

Kellően nagy felületet biztosít a sütögetéshez, a praktikus kialakítása pedig lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb kényelemben élvezzétek a szabadtéri időt.

A faszenes grilleknek csupán egyik oldaluk fix, a másik felükön kerék található, így könnyedén odébb guríthatóak.

A grillrészek alatt (és gyakran mellette) is találhatóak tárolók, előkészítő felületek, így nem szükséges közvetlenül az asztal mellé tennetek őket ahhoz, hogy elkészítsétek az ebédet.

OFYR

Az OFYR nem egy olcsó mulatság, de nem csak árából adódóan való az igazán modern otthonokba – olyan letisztult és egyszerű külsővel rendelkezik, ami tökéletesen passzol a modern minimalizmus mellé.

Ez nem véletlen: a holland tervező által megalkotott dizájngrillező a tradíciókat és a technológia legjavát hívatott ötvözni.

A grillező alkalmas arra, hogy csak körbeüljétek, mint egy tábortüzet, de tervezésének és kialakításának köszönhetően ideális választás a kerti sütögetéshez egyaránt.

BBQ smoker

A BBQ smoker, ahogy az a nevéből is kiderül, egyfajta átalakított füstölő. Ennek a kerti grillnek az a lényege, hogy lassú tűzön, a füst keringetésével készülnek a finom falatok, így kapja meg az étel a hamisítatlan, szabadtéri főzés ízvilágát.

Ezek a gépek első ránézésre nem hasonlítanak sem grillezőre, sem tűzhelyre sőt, sok közülük egyedi megrendelés alapján készül, így teljesen testre szabható.

A hétköznapi smokerek azonban emeletes elrendezésűek, így nagy előnyük, hogy kicsi alapterületen is elférnek.

Boronatárcsa

A boronatárcsa egy látványos és könnyen mozgató kiegészítője a kerti sütögetéseknek. Hasonlóan működik, mint a konyhai wok, és ennek köszönhetően a boronatárcsán sült ételek hamisítatlan ízvilágnak örvendenek. A legtöbb tárcsához vagy akasztó, vagy három-négy láb tartozik, illetve kétoldalt fogantyú, amivel mozgatni lehet a forró sütőfelületet.

A boronatárcsa önmagában nem használható, tűzrakó hely fölé kell rakni, ám ennek nem kell fixnek lennie, hiszen bármilyen, hőt kibocsátó grill, mozgatható sütő alkalmas lehet erre a célra. Sőt, már léteznek olyan szettek is, amik egyben tűzrakók és tárcsák.

Mozgatható tűzhelyek

Ami a mozgatható tűzhelyeket illeti, szerencsére bármilyen formában, méretben, stílusban és árban rendelkezésedre állnak már különböző készülékek. Közös jellemzőjük, hogy megfelelnek a tűzvédelmi előírásoknak, hiszen hőálló anyagból készültek.

Érdemes olyan tűzhelyet vásárolnotok, ami rendelkezik rácsos kupolával, valamint tartozik hozzá piszkavas, illetve grillrostély, ha sütögetni szeretnétek benne, rajta.

Letisztultabb és egyszerűbb látványt nyújtanak a tűzrakó tálak, amik sokszor gránit lapon kapnak helyet, de a tűzrakó kosarak is igazán egyedi hangulatfestők.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást