Otthon / Szórakozás

A lábujjcsóválás nem piskóta: 6 kattant augusztusi világnap

A lábujjcsóválás nem piskóta: 6 kattant augusztusi világnap

Új hónap, újabb csokorra való őrült világnap. Augusztusi válogatásunk nyomán végre felszabadíthatod a lábujjaidat, isteni finomságokat falatozhatsz, és ha valaki megkérdez, miért csinálod mindezt, rávághatod: „azért, mert csak”…

„Mozgasd meg a lábujjad!” nap

Az augusztus 6-i világnap célja, hogy méltánytalanul mellőzött testrészedre, a lábujjadra irányítsa a figyelmet. A tíz kicsi muskétás valószínűleg esedezik a szabadságért, így ezen a napon levegőztesd őket annyit, amennyit csak lehet. 

És az ünnep nevéhez hűen ne feledkezz meg a mozgatásukról sem! Nincs is ennél jobb alkalom egy forró augusztusi napon esedékes medencés partinál.

Elnöki viccnap

Augusztus 11-e arról nevezetes, hogy az elnökök ilyenkor szívesen viccelődnek. 1984-ben legalábbis Ronald Reagan ezen a napon tréfarépát reggelizett: azt hitte, kikapcsolt mikrofonba mondja, hogy öt perc múlva lebombázza Oroszországot. 

A tengerentúlon ezt annyira humorosnak találták, hogy ki is kiáltották poénnapnak az évfordulóját. Sokan egyébként úgy tolmácsolják a nap jelentését, hogy ilyenkor ildomos a politikusokról viccelődni.

A pancser költészet napja

Augusztus 18-án te is bátran írhatsz verset. Nem baj, ha nyomába sem érsz Petőfinek, hiszen ez a nap éppen azokról a humoros próbálkozásokról szól, amelyek inkább megnevettetnek. 

A Wellcat.com magyarázata szerint ilyenkor érdemes a középiskolai barátokkal összeülve költeni, s elküldeni az egykori irodalomtanárnak az eredményt. Kommentben megoszthatod velünk, mit sikerült alkotni!

Piskóta nap

Augusztus 23-a a piskótáé. Igazán megérdemel egy külön napot ez a mennyei, omlós sütemény

„Azért, mert csak” nap

Az augusztus 27-i világnap a dackorszak és bármelyik női életszakasz egyik kulcsmondatáról szól. 
Ekkor aztán senkinek sem tartozol ennél bonyolultabb magyarázattal. Elvileg simán megteheted, hogy mindent azért csinálj, „mert csak”. Más kérdés, hogy ez idén munkanapra, egy átlagos szerdára esik, és nem biztos, hogy a főnököd is tud róla…

Diákcsemege nap

A gasztró világnapokból sohasem elég! 
Az augusztus 31-i diákcsemege napon jusson eszedbe, hogy a magvakból, csonthéjasokból és aszalt gyümölcsökből álló finomság milyen létfontosságú tápanyagokat tartalmaz! Jó, ha nemcsak ezen az egy napon, hanem máskor is falatozol belőle – mértékkel, persze.
Szeptemberben jövünk az újabb eresztéssel!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást