Dekor / Otthon

Ha állandó a vendégsereg nálatok: különleges otthoni bárok modern otthonokba

Ha állandó a vendégsereg nálatok: különleges otthoni bárok modern otthonokba

Elegáns tapéta – hívogató bár

Az ilyen és az ehhez hasonló beugrók bármelyik otthonban alkalmasak arra, hogy kialakítsatok bennük egy bárt. Legfeljebb egy kicsi irodai asztal kaphatna még helyet bennük, de ha erre van külön helyiségetek, akkor szóba jöhet a bár, vagy éppen a kávéállomás. Ehhez elegendő egy kisméretű hűtő, mellé pedig egy beépíthető szekrényke (kávéállomás esetén persze a kávégép sem maradhat ki a sorból). A felső részt nem célszerű túlságosan leszűkíteni, hiszen akkor zsúfolt lesz az összhatás, illetve nem tudtok kényelmesen tölteni, italt készíteni a pulton. Néhány polcnak ugyanakkor érdemes helyet szorítani, és persze a látványos tapétát sem szabad kihagyni a sorból.

Frissítő sarok

Természetesen nem csak szekrények kerülhetnek a bárhűtők mellé: igényeiteknek megfelelően két hűtőt, vagy borhűtőt vegyesen elhelyezhettek a pult alsó részében. Ezek nagyon dekoratívak már önmagukban is és fiatalos, könnyed látványt nyújtanak. Persze nem árt, ha rendet tartotok az áttetsző üveg mögött. A minibárok képesek szellősebbnek, nagyobbnak mutatni a teret annak köszönhetően, hogy láttatni engedik az alsó területet is. Néhány lebegő polc és a felakasztott poharak is éppen erről gondoskodnak.

Hófehér luxus

A vendégeket mi sem csábíthatná jobban a maradásra, mint egy csodaszép otthoni bár, ami méltó része lehet a társalgásoknak éppúgy, mint az italozásnak. A különleges, ragyogó kagylócsempe a komplett sarkot feldobja és otthonosabbá, egyedibbé teszi a helyiség ezen részét. A krómozott bárszékeknek, a letisztult színeknek és a ragyogásnak köszönhetően ez a bár akármelyik modern otthonban megállja a helyét.

Egyedi megoldások

Az otthoni bárok remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a merész lakberendezési megoldásoknak helyet szorítsatok. A nagyobb, nyitottabb helyiségekben bizonyos kiegészítők túlzásnak hatnak, illetve könnyű velük lakberendezési bakikat elkövetni, de a bárok aprócska alapterületükből adódóan már jóval merészebbek lehetnek. Ilyenek a háromdimenziós, térhatású burkolatok, csempék, a nagyon feltűnő mintákkal bíró tapéták. Mivel az otthoni bárok általában kicsik, lelkiismeret-furdalás nélkül nyithatjuk nagyobbra a pénztárcánkat. Még a legdrágább anyagokból is csak néhány négyzetméterre valót kell vásárolni. Ennek köszönhetően teljesen új alapanyagok, merészebb formatervezés várhat rátok a felújítás során!

Rejtett bárok

A bárokat nem csak a nappali, vagy éppen az étkező közvetlen közelében helyezhetitek el sőt, nem is kell, hogy ezek a hasznos kiegészítők látszódjanak. Mivel a bárok nem csak akkorák lehetnek, hogy mindannyian körbe tudjátok ülni őket, akár egy beépített „szekrényben” is helyet kaphatnak. Az alap itt is ugyanaz: alul kapnak helyet a hűtők, rajtuk a praktikus pult, felül pedig a tárolók, a poharak és az italok. A tér nagyításáról ezúttal a tükör gondoskodik, a könnyed és diszkrét elrejtésről pedig az ajtók. Ennek az egyszerű praktikának köszönhetően az otthoni bár egy mozdulattal elrejthető, vagy éppen megnyitható a vendégek előtt.

Nappali bútor részeként

Amennyiben nincs külön teretek arra, hogy kialakítsatok egy otthoni bárt, arra is van mód, hogy a nappali bútor részeként biztosítsatok számára helyet. Ebben az esetben törekednetek kell arra, hogy a dekorációs elemeknek egyúttal funkciójuk is legyen: a szép üvegek éppúgy díszítenek, mint a poharak, a kerámia és kristály tálak. Természetesen ezek mellett megbújhatnak másfajta dekorelemek is, de ha nem túl nagy a nappalitok, és még a bárnak is helyet szorítanátok, akkor érdemes összekötni a kellemest a hasznossal.

Nagyobb társaságnak

Ha rendszeresen nagyobb társaság vendégeskedik nálatok, akkor érdemes meggondolni egy méretes pult kialakítását. Erre persze sok esetben nincs hely benn, de ezek a pultok a pergola, vagy a fedett terasz alatt is tökéletesen megállják a helyüket. A beépített hűtő mellett a polcok és a világítás teszi egyedivé a látványt, a kényelemről pedig a méretes, vízeséses kialakítású gránitpult gondoskodik – utóbbi kellően széles ahhoz, hogy akár mindkét oldalról körülüljék a vendégek. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást