Különleges gyerekek, vagy csak mi látjuk annak őket?

Különleges gyerekek, vagy csak mi látjuk annak őket?

Címlap / Életmód / Család / Különleges gyerekek, vagy csak mi látjuk annak őket?

Vannak indigó gyerekek, kristály gyerekek és csillag gyerekek. A spiritualitást jól átlátó emberek azt mondják, hogy ezek a gyerekek azért születnek mostanság csapatostul a földre, hogy előkészítsék a világot a változásra, amikor az egész Földön béke lesz, és harmónia.

A különleges gyerekek és a nevelés

Sok szülő ott rontja el a dolgot, hogy annyira különlegesnek akarja látni gyerekét, hogy mindent elnéz neki, és ráfogja: te egy különleges gyerek vagy, különleges képességekkel, neked mindent szabad. Lehet, hogy a gyerek különleges, de fegyelmezni, nevelni, ettől függetlenül kell.
Minden szülő szereti figyelni a gyerekét, és természetes, hogy észrevesz olyan jellemvonásokat, melyekre ráhúzható az indigó, kristály vagy csillaggyerek skatulya. Ezért óvatosan kell bánni ezekkel a megfigyelésekkel.

Egyre bővülő skála

Konkrétan indigó gyerekekről közel harminc éve, kristály gyerekekről közel húsz éve beszélnek. A csillaggyerekek csoportja a legújabb csoport. Az egészen biztos, hogy a mai gyerekek érzelmi életüket, viselkedésüket tekintve egyre inkább differenciálódnak. Úgy vélem, hogy minden gyerekben rejlik valamilyen csoda, csak mi, felnőttek elnyomjuk bennük.
Miért? Mert a gyerekeknek szocializálódni kell, hogy óvoda, iskola érettek legyenek. Természetes állapotnak kellene venni azt, hogy a gyerek különleges, minden gyereknek vannak adottságai, melyeknek teret kell engedni. Ez jó hatással van a személyiségfejlődésére.

Kik a csillaggyerekek?

Úgy vélik, hogy a történelem során a csillaggyerekek voltak azok, akik a változásokat beindították. Erkölcsi normájuk magasabb, mint a többi emberé, a technológiai változásokat, az új tudományos meglátásokat nekik köszönhetjük az élet minden területén.
Az építészetben, a találmányok terén egyaránt. Úgy vélik, génjeik ősibbek, mint a többi emberé, sőt, ciklikusan, időről időre felbukkannak ezek a gének, amikor a világ, változás előtt áll. Állítólag a földönkívüliekkel is kapcsolatban állnak.

Ismertető jegyek

Jellemzőjük, hogy könnyen tanulnak nyelveket, sajátos képi és szóbeli ábrázolási rendszerük van, és nagyon kreatívak. Eleve értik, vagy könnyen megértik az olyan tudományos összefüggéseket, amelyeket egy átlag felnőtt már nem, vagy csak nehezen.

Tapasztalat nélkül tud dolgokat, a beleérző képességük igen nagy, és nagyon érzékeny a környezetében történő dolgokra érzelmileg.

A beilleszkedés

Nem egyszerű egy nagyon szenzitív gyereknek a beilleszkedés egy óvodai csoportba, egy közösségbe, ahol ezek a képességek nem értelmezhetők a közösség többi tagja számára. Ezért meg kell erősíteni a gyerekben azt – feltéve, ha tudja magáról, hogy kicsit más – hogy van ugyan benne olyan plusz, ami másokban nincs, de a hétköznapokban ugyan olyan gyerek, mint a többi.
Ne misztifikáljuk túl szülőként gyerekünket, mert így megnehezítjük a gyerekkori megtapasztalásokat: ha túl különlegesnek érzi magát, nem tud beilleszkedni a közösségbe. Nem az a cél, hogy megnehezítsük a mindennapjait, hanem az, hogy megkönnyítsük, ezáltal kiegyensúlyozott felnőtté fog válni.

Gyerekeink támogatása

Minden anya számára a saját gyereke különleges. Úgy kell anyának lenni, hogy a gyereket támogatjuk mindenben, elismerjük, segítjük törekvéseit, fejlődését, növeljük önbizalmát, hogy sikeres felnőtt legyen belőle.
Ezek a nevelési elvek az átlag gyerekekre – azokra a gyerekekre, akik betegségük folytán mások – is vonatkoznak, kellene, hogy vonatkozzanak. Ám sajnos, a szülők, nevelők nagy része hadilábon áll ezzel a kérdéssel…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást