Otthon / Utazás

6 különleges energiájú, gyógyító hely a világban

6 különleges energiájú, gyógyító hely a világban

Földünkön számos misztikus hely létezik, és vannak olyanok is, amelyeknek gyógyító erőt tulajdonítanak. A világ ezen pontjai legendásak, az ott élők gyakran szentként tisztelik ezeket a területeket, amelynek az oka, hogy nagyon különleges energiákat lehet érezni, ha ott járunk. Mutatunk neked 6 ilyen helyet, szerte a nagyvilágból.

Uluru, Ausztrália

Az Uluru, Ausztrália jelképe, a Nagy Szikla állítólag a Föld köldökcsakráján helyezkedik el, és akik itt járnak, mind arról számolnak be, hogy valóban különleges energiákat éreztek itt.

A szikla azért lett ennyire híres, mert egy hatalmas kőtömbből áll, magas oxidálódott vas összetétele miatt pedig enyűgöző rozsdás színe van.

Az ausztrál őslakosok gyógyítóként és szentként csodálják a hegyet, amelyről úgy tartja a mondás, hogy ha egy darabkáját is elvisszük, szörnyű balszerencsék érnek majd minket.

Érdekesség, hogy a nemzeti park fenntartói, amelyben a hegy található, évente rengeteg csomagot kapnak, amelyben a turisták a kődarabokat postázzák vissza.

Pamukkale, Törökország

A világ egyik legrégebbi fürdőhelye a melegvízű forrásokkal borított Pamukkale Törökországban.

A karbonátokban gazdag vizekről régóta gondolják úgy, hogy gyógyító és szépítő tulajdonságokkal rendelkeznek, már az ókorban is látogatták, mint fürdőt. Bőrbetegségekre, asztmára és reumára is ajánlják gyógyvizét.

Pamukkale a világ természeti csodái között van, hiszen amellett, hogy gyógyító, igazán látványos is: a fehér mészkősziklákból mint medencékből bukkan ugyanis a felszínre a kékes színű forrásvíz.

Table Mountain, Dél-Afrika, Fokváros

A Table Mountain hasonló Dél-Afrikában, mint az Olümposz volt az ókori görögök számára, ugyanis a helyiek az istenek lakhelyeként tekintenek rá.

Annyi biztos, hogy valóban nagyon különös kisugárzása van a hegynek, amely felépítésileg egy lapos tetejű homoktömb.

A különleges kinézetű képződmény a Föld 4 híres energiaörvényének egyikén fekszik, ezért bír különleges gyógyító erővel.

 

Kusatsu forrás, Japán

A japán Kusatsu városkájában találhatók az ország legmelegebb és legsavasabb forrásai, melyek emiatt képesek gyógyítani a különböző fizikai panaszokat – a mondás úgy tartja, a szívrohamon kívül bármit lehet ezekkel a vizekkel kezelni!

Az 1600-as évek óta tartja magát az a hagyomány, hogy az ide érkezők egy szentélyben mondanak rövid imádságot, majd részt vesznek egy vízlocsolásos rituálén a forrás mellett, és ezután 3 percet töltenek el a forró vízben.

Chena forrás, Alaszka

A fagyos alaszkai Fairbanksban található a Chena forrás, amelynek vize 105 fokos, és szintén képes gyógyítani számos fizikai betegséget.

A hely télen a leglátogatottabb, hiszen különlegessége nem merül ki a gyógyító víz erejében: ebben az évszakban ugyanis a sarki fényt is meg lehet csodálni Alaszkában.

Egy forró fürdő a gyógyvízben, miközben a fejed felett látod a csillagokat és a sarki fényt – szerintünk varázslatos lehet!

Atitlán-tó, Guatemala

Az Atitlán-tó régóta kedvelt turista célpont, hiszen a gyönyörű víz mellett vadon élő orchideák, és a környező három aktív vulkán teszi igazán csodálatossá ezt a helyet.

Maga a tó léte is egy vulkánhoz köthető, hiszen egy összeomló vulkáni kúpban jött létre.

A tó is egy nevezetes energiaörvény vonalán helyezkedik el, így közelében érezni a különleges energiaáramlatokat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást