A cukkini az egyik legjellegzetesebb nyári zöldségünk, ráadásul igazán könnyű bőséges hozamot elérni vele akkor is, ha magaságyásban, vagy a kiskertedben termeszted. Régen csak rántva fogyasztottuk a cukkinit, később készítettem belőle töltött cukkinit is, utóbbit már rendszeresen vegán változatban. De milyen fogások készülhetnek még ebből a mennyei alapanyagból?
4/6 Rakott cukkini
A rakott cukkini a rakott krumpli szénhidrátszegényebb változata lehet, ehhez elegendő, ha néhány réteg krumplit egyszerűen helyettesítesz felkarikázott, megsózott cukkinivel. Természetesen a teljes adag krumplit lecserélheted, így még többet spórolhatsz a kalóriákon, illetve reform változatban is elkészítheted a rakott cukkinit. Ebben az esetben semmilyen kötött szabályhoz nem kell alkalmazkodnod: bármilyen zöldségeket rétegezhetsz étrendednek megfelelően akár tojással, hagyományos, vagy növényi kolbásszal és sajttal, sajtszósszal.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!