A cukkini az egyik legjellegzetesebb nyári zöldségünk, ráadásul igazán könnyű bőséges hozamot elérni vele akkor is, ha magaságyásban, vagy a kiskertedben termeszted. Régen csak rántva fogyasztottuk a cukkinit, később készítettem belőle töltött cukkinit is, utóbbit már rendszeresen vegán változatban. De milyen fogások készülhetnek még ebből a mennyei alapanyagból?
3/6 Cukkinifőzelék
Sokan kicsit egyedibb, különlegesebb alapanyagként gondolnak rá, de a cukkini is tökféle: mennyei tökfőzelék készíthető belőle. A megpucolt és kicsumázott cukkinit nagylyukú reszelőn reszeld le, kevés vízben tedd fel főni. Amint felforrt, már adhatod is hozzá a sót, kaprot, egy kupaknyi ecetet, és kezdődhet a sűrítés. Erre a célra vannak, akik rántást, mások habarást használnak, de az is tökéletes, ha egy-két evőkanálnyi rizslisztet szórsz a forrásban levő főzelékbe, majd habverővel alaposan elkevered. Ugyancsak zsírtól és extra kalóriáktól mentes lehetőség, ha megturmixolod a főzeléket. Részben, vagy egészben is megteheted ezt: eltérő állagú és másfajta gasztronómiai élményeket tartogató fogásban lesz így részed.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!