Különleges adventi koszorúk, amikkel biztosan nem találkozol az üzletekben

Különleges adventi koszorúk, amikkel biztosan nem találkozol az üzletekben

Címlap / Otthon / Különleges adventi koszorúk, amikkel biztosan nem találkozol az üzletekben

Hamarosan kezdődik az Adventi időszak, ami azt jelenti, hogy ideje elgondolkodni, hogy idén milyen Adventi koszorúval szeretnénk hangulatosabbá varázsolni az otthonunkat. A boltok kínálatában is számtalan gyönyörű és egyedi variációt találhatunk, én mégis amondó vagyok, hogy ha valóban különlegeset szeretnénk, ami nem jön velünk szembe egyetlen kirakatban sem, akkor érdemes saját kezűleg megalkotni a tökéletes változatot. Nézzük tehát, milyen csodákat készíthetünk egy kis kreativitással, és néhány hozzávalóval!

A legegyszerűbb megoldás

Sokan azért nem mernek belevágni egy Adventi koszorú otthoni elkészítésébe, mert úgy érzik, nincs meg a kellő türelmük vagy kézügyességük.

Azonban ez sem lehet akadály, hiszen az interneten számtalan olyan variációt találhatunk, ami tényleg pár perc alatt kivitelezhető, és még csak komolyabb művészi véna sem kell hozzá.

Például válasszunk ki négy, tetszőleges gyertyát – ehhez a megoldáshoz érdemes a nagyobb, vastagabb kialakításokat választani – és hozzá passzoló díszcsíkot, madzagot vagy szalagot.

Még a számok kivagdosásával sem kell molyolni, ugyanis a legtöbb virágosnál, papírírószerben vagy dekor boltban kaphatóak igényes változatok, amiket egyszerűen csak fel kell fűzni a díszítő elemre, és már meg is van az Adventi koszorúnk!

A gyertyák köré elszórhatunk pár őszi termést, vagy más díszítő elemet, hogy tökéletes legyen az összkép.

Az ültetett verziók

Ez már egy fokkal nagyobb türelmet és kreativitást igényel!

Az elmúlt évek során egyre közkedveltebbé váltak a pozsgás virágok, kaktuszok, fűszernövények és hasonló kisebb méretű növények ültetése és gondozása.

Nos, lényegében ennél a verziónál sincs másról szó, mint pár apró növény, moha és a gyertya elültetéséről. Természetesen érdemes művirágokban gondolkozni, hiszen az igazi növény vizet igényel, és nem viaszt, ami a meggyújtott gyertyáról lecsepeg.

A mohának szerencsére nem árt, így azt nyugodtan használhatunk természeteset. Az ültetést végezhetjük befőttes üvegbe, csészébe vagy kaspóba is.

Díszíthetjük még különböző dekor elemekkel, és természetesen a számozás itt sem maradhat el!

 

A farönk csodák

Itt már bizonyos verziókhoz komplett barkács sarok szükséges, ugyanis, ha egész, vagy fél farönkbe szeretnénk vájatokat fúrni, amibe a gyertyákat állíthatjuk majd, akkor azt érdemes precíz eszközök segítségével végrehajtani.

Ha azonban csak a fakérget alkalmazzuk egyfajta alátétként, csak ragasztópisztolyra, pár dekorációs elemre, és egy kis kreativitásra van szükségünk!

Nagyon hangulatos kis Adventi „koszorúk” alkothatók fa segítségével, arra azonban mindenképpen ügyeljünk, hogy alaposan vizsgáljuk át az adott fadarabot, nincsenek-e benne nem kívánatos élőlények!

Érdemes egyébként dekor boltból beszerezni, kezelt alapanyagot, ami biztosan tartós és biztonságos lesz.

A hagyományosabb vonal

Ha nem szeretnénk teljesen elrugaszkodni a koszorú hagyományosabb megjelenésétől, mégis egyedibb megoldást keresünk, akkor egy ilyen verzió tökéletes lesz.

Nincs is másra szükség, mint egy tálcára, tálalóra vagy hasonló alátétre, néhány növényre, termésre és dekorációs elemre, illetve a négy gyertyára, amit akár kör, akár négyszög alakban elhelyezhetünk a koszorúnkon.

Akik szeretnénk kissé giccsesebb vonalba haladni, azok kiegészíthetik a kis tálcát faházikóval, mini, faragott emberkékkel, állatokkal és társaikkal.

Egész kis élettel teli megoldások hozhatók létre, csupán a képzeletünk szabhat határokat a végeredménynek!

Arra azért érdemes odafigyelni, hogy a gyertya közvetlen közelébe gyúlékony tárgyat ne helyezzünk, azokat inkább középre tájoljuk, kellő távolságba!

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást