Család / Életmód

Ha a következő 9 dolgot műveli a macskád, csak a szeretetét akarja kifejezni

Ha a következő 9 dolgot műveli a macskád, csak a szeretetét akarja kifejezni

Időről időre meglep valami aprósággal

Bár számodra lehet, hogy bosszúságot okoz, ha cicád egyszer csak beállít egy egér- vagy madártetemmel és eléd teszi, ez mégis jó jel! Azt jelzi, fontos vagy kedvencednek és igazán szeret téged. Él bennük a természetes vadászösztön és büszkeség tölti el őket, ha sikerül elejteniük a zsákmányt. Ha ezt elhozza neked, nyert ügyed van, mert odáig van érted! Éppen ezért ilyenkor ne kiabálj szegénnyel, nem érdemli meg.

Hátra fekve jelzi, megsimogathatod a hasát

Az állatok nem szívesen mutatják meg a hasukat másoknak, ám ha azt veszed észre, a cicád átfordul a hátára és a szőrös pocakját tolja eléd, akkor szeret! Biztonságban érzi magát veled, ugyanis még azt is megengedi, hogy a hasát simogasd. Ezt csak feltétlen bizalom esetén csinálja, ilyenkor ugyanis kiszolgáltatott helyzetbe kerül.

Hozzád dörgöli a fejét

Bár az emberek között furcsán venné ki magát, ha szeretetünk jeléül a fejünkkel bökdösnénk a másikat, a macskák mégis ezt teszik. Ha hozzád dörgöli a buksiját, az érzéseit szeretné átadni neked, és jelezni, ő tényleg hozzád tartozik. A dörgölődéssel tulajdonképpen meg is jelöl téged, számukra ugyanis az illatok átadása a birtok megjelölését is jelenti.

Megharap

Talán ez az egyik legfurcsább szeretet-kifejezés a macskák részéről. Ha azt veszed észre, hogy időről időre megharap (nem is olyan gyengéden!), akkor az azt jelenti, kötődik hozzád. Bár számára ez csak játék, számodra pedig valószínűleg fájdalom, bocsáss meg neki, nem rossz szándékból teszi, sőt!

Mindenhova követ

Ez talán a legkevésbé meglepő jellemzője annak, hogy a cicád imád téged. Ahogyan az emberek szeretnek a szerelmük mellett sündörögni, úgy a macskák is. Észrevetted már, hogy mindig ott van, ahol te? Folyton lábatlankodik? Ne szidd meg emiatt, ez csak azt jelenti, veled akar lenni, keresi a társaságodat.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást