Kikapcsolódás / Utazás

Tudunk nyaralni idén? 9 koronabiztos, autós utazás, ha megnyíltak az európai határok

Tudunk nyaralni idén? 9 koronabiztos, autós utazás, ha megnyíltak az európai határok

Horvátország

Horvátország csodálatos tengerpartjai alig több, mint 500 kilométerre vannak Budapesttől, így népszerűségével nehéz lenne versenyezni. Az Airbnb kínálata tele van csodás, parthoz közeli házakkal, amelyekben jó felszerelt konyha és medence is található, esetenként pedig akár magánstranddal is rendelkeznek.

Moscenicka Draga

A mesés tengerpartjáról híres falu az Isztriai-félsziget keleti részén, az Učka-hegység keleti lábánál fekszik. A község mélyen benyúlik az Učka Nemzeti Park területébe, a hangulatos halászfalu pedig a szépséges Kvarner-öbölre néz. Csendes kis gyöngyszem, ami mentes a hangos buliktól, így főleg családok számára ideális.

Opatija

Igazi arisztokratikus úticél, hiszen annakidején az Osztrák-Magyar Monarchia nemesei jártak ide telelni. Az Abbáziának is nevezett városban a tengerparton kívül gyönyörű villákban és magyar vonatkozású műemlékekben is gyönyörködhetünk. 

Senj

A Velebit-hegység lábánál elhelyezkedő csendes kis település, mely hangulatos tereivel és szűk utcácskáival kínál csendes, nyugodt kikapcsolódást. Fő nevezetessége a Nehaj-erőd, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre. 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást