Otthon / Szórakozás

Könyvajánló májusra – TOP 5 krimi – Bien válogatás

Könyvajánló májusra – TOP 5 krimi – Bien válogatás

Májusban sem hagyjuk, hogy félretedd a könyveket, minden hétre hoztunk neked egy szuper sztorit, plusz egy ráadás is bekerült a top 5-ös válogatásunkba, hiszen a krimik már csak ilyenek, nem lehet őket letenni, te pedig nem maradhatsz könyv nélkül! Ebben a hónapban egy kicsit felpörgetjük az eseményeket, ugyanis a központi téma a krimik világa. Lássuk, hogy szerintünk melyek a legjobb vérfagyasztó, kacifántos halálos történetek, azaz melyeket érdemes ebben a hónapban kézbevenned. Ugye te is alig várod már, hogy valamelyikbe belelapozz?

Jo Nesbo – Hóember

Jo Nesbo Harry Hole sorozatának egyik legjobb műve a Hóember.

Nem kell megijedni, hogy Jo Nesbo sorozatként írta meg sztorijait, hiszen ha egyet elkezdesz, és esetleg nem sorban haladtál, akkor is érthető és követhető lesz a történet, így ha csak egy kis ízelítőt szeretnél Nesbo stílusából, akkor szerintünk ezt válaszd.

Ha szeretnéd lineárisan követni Harry Hole személyiségének fejlődését és különböző izgalmas bűnügyi rejtélyeket megfejteni, akkor A denevéremberrel kezdd.

Tipp: Ezeket a sztorikat érdemes nagyobb etapokban olvasni, hiszen az elsőre távolinak tűnő szálak egyszer csak összefonódnak, úgyhogy ha figyelmesen szeretnéd követni az eseményeket, akkor irány egy kényelmes fotel és egy finom tea, ja és persze a könyved!

Luca D’Andrea – A gonosz maga

Nem ismerős az író neve? Nem véletlen, hiszen a 36 éves olasz Luca D’Andrea első könyvével lett a londoni könyvvásár legünnepeltebb szerzője.

A sztori helyszíne az olasz Dolomitok, ahol egy régi gyilkosság körülményeire próbál megfejtést találni egy amerikai dokumentumfilmes, de persze nem minden úgy alakul, ahogy ő azt eleinte képzelte.

A könyv bemutatása után az író stílusát és a sztorit Jo Nesbo-hoz és Stephen Kinghez hasonlították, úgyhogy neked sem szabad kihagynod!

Agatha Christie – Gyilkosság az Orient Expresszen

Ha krimikről írunk toplistát, akkor nem hagyhatjuk ki a krimik koronázatlan királynőjét, Agatha Christie-t, sőt inkább azzal vagyunk bajban, hogy melyik kötet kerüljön be a kedvenceink közé.

Álnéven romantikus regényeket is írt, de inkább 80 detektívregénye, illetve szenzációs figurája, Hercule Poirot megalkotásával írta be magát a történelembe.

Az Orient Expresszen történt gyilkosság fordulatos eseményeinek és a haláleset körülményeinek tisztázására szerencsére most is segítségedre lesz Poirot, az imádnivaló belga detektív – de persze ne hagyj rá minden munkát, már az elejétől fogva ér tippelni és közösen nyomozni!

Kondor Vilmos – Szélhámos Budapest

Gordon Zsigmond, a szerző fiktív újságírója nem detektív, nem rendőr vagy nyomozó, mégis mindig olyan szituációkba kerül, ahol neki kell megoldania az elsőre unalmasnak tűnő halálesetek mögött húzódó szövevényes szálakat.

A Szélhámos Budapest a Bűnös Budapest- ciklus legfrissebb darabja, ami a hires Budapest Noir előzményregénye.

A sztorival 1930-ban járunk, azaz a két világháború közötti Budapest sötét utcái és zavaros hétköznapjai vannak a főszerepben a maga gomolygó cigarettafüstjével, csillogó szórakozóhelyeivel, pompás kávéházaival, ja és persze izgalmasabbnál-izgalmasabb lakóival.

Elizabeth Adler – Halál a tóparton

Elizabeth Adler örök romantikus, számos regényét olvashatjuk már magyar nyelven is.

Nem az az igazi vérfagyasztóan izgalmas és libabőrös sztori, amit a Halál a tóparton című művében elmesél, mégis magával ragadó, fordulatos és könnyed, akár egy vasárnapi délutánra, akár a strandra keresel tökéletes olvasnivalót.

Azoknak ajánljuk, akik szeretik a fordulatokat, de nem bírják az igazán komoly és durva krimiket, de egy szerelmes regénynél azért többet szeretnének.

A tóparton szerencsére a nyaralók között ott van Harry Jordan nyomozó is, aki segít nekünk a haláleset kibogozásában, így a haláleset nem maradhat megoldatlanul.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást