7 könnyű és finom szendvics

7 könnyű és finom szendvics

Címlap / Életmód / Receptek / 7 könnyű és finom szendvics

Ki mondta, hogy a szendvicsek csak uzsonnára jók? A következő könnyű receptek kiválóak reggelire és vacsorára is. A család imádni fogja őket!

Szendvics grillezett pulykával, sajttal és almával

Hozzávalók:
– 3 evőkanál sótlan vaj
– 8 szelet fehér vagy teljes kiőrlésű kenyér
– 2 evőkanál mézes mustár
– 4 szelet Cheddar sajt
– 16 vékony szelet pulyka
– 1/2 alma vékonyra szelve
Elkészítés: Kenj meg 4 szelet kenyeret vajjal, a másik oldalukat pedig mustárral. A mustáros részekre helyezd el a sajtszeleteket, a pulykahúst és az almaszeleteket. Ezután kend meg vajjal a másik négy szelet kenyeret is, és tedd az elkészített szendvicsekre, a vajas felével felfelé. Helyezd a szendvicseket egy széles tepsibe, majd 3-5 percig süsd aranyszínűre mindkét oldalukon. Szervírozd azonnal.

Gombás szendvics

Hozzávalók: – 4 gomba, szár nélkül
– só és bors
– 4 szelet Cheddar sajt
– 4 szelet salátalevél
– 4 szelet paradicsom
– 4 teljes kiőrlésű hamburger zsömle
Elkészítés: Melegítsd elő a grillsütőt, a rácsra pedig teríts fóliát. Sütőolaj spray-vel permetezd meg a gombafejeket és szórd meg sóval és borssal. Helyezd a sütőlapra és grillezd amíg megpuhul és megbarnul, körülbelül 10 percig. Csak egyszer fordítsd át őket. Ezután, a gombafejek tetejére helyezz 1-1 szelet sajtot és grillezd, amíg a sajt buborékos nem lesz. A zsömlék alsó felére helyezz 1-1 szelet salátát és paradicsomot, rá a gombát, majd a zsömle másik felét. Kínáld míg meleg.

Olasz tonhalas szendvics

Hozzávalók: – 1 olasz vagy francia kenyércipó
– 3 doboz kb. 170 grammos vizes tonhal, lecsorgatva
– 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
– 1 és ½ evőkanál friss citromlé
– 1 evőkanál finomra aprított petrezselyem
– ¼ pohárnyi fekete, felaprított olajbogyó
– só és bors
– kb. 100 g reszelt mozzarella Elkészítés: Melegítsd elő a grillsütőt, majd helyezz rá egy karimás sütőlapot fóliával. A kenyércipót vágd 6 egyenlő részre. A tonhalat halmozd egy közepes méretű tálba, keverd hozzá a citromlét, a petrezselymet és az olajbogyókat. Sózd, borsozd. Ezután, egyenletesen kend meg a kenyérdarabokat, majd szórd meg sajttal. Helyezd őket a sütőlapra és grillezd, amíg a sajt buborékol, körülbelül 1-2 perc. Szervírozd azonnal.

Banánnal töltött francia szendvics

Hozzávalók:
– 16 szelet fahéjas-mazsolás kenyér
– ½ pohár felvert tejszín
– 4 banán, vékonyra szelve
– 4 evőkanál sózatlan vaj
– 6 tojás
– ¾ pohár tej
– 1 teáskanál vanília
– csipetnyi só
– ½ pohár meleg juharfaszirup a tálaláshoz Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt körülbelül 100° C-ra. 8 szelet kenyeret kenj meg a tejszínhabbal, majd helyezd rájuk a banán szeleteket, majd tedd rájuk a megmaradt 8 szelet kenyeret.
Egy széles serpenyőben olvassz meg 2 evőkanál vajat. Közben egy villával verd fel a tojásokat a tejjel, a vaníliával és sóval egy tálban. A tojásos keverékbe márts bele a szendvicsek mindkét oldalát, majd helyezd őket a serpenyőbe és egyik oldalát süsd 5 percig, a másikat pedig 3 percig.
Ismételd meg a megmaradt vajjal és szendvicsekkel. Kínáld míg meleg, önts rá juharfaszirupot.

Apró, csirkesalátás szendvicsek

Hozzávalók: – 1 teljesen átsült grillcsirke
– 2 evőkanál citromlé
– 1 csész csökkentett zsírtartalmú majonéz
– só és bors
– 24 szelet szendvics-kenyér, megpirítva
– 16 szelet hosszába vágott savanyú uborka, lecsorgatva
– 8 salátalevél
– 16 vékony szelet paradicsom Elkészítés: Szedd le a csirkehúst a csontokról és darabold fel. Egy nagy tálban, a csirkehúst keverd össze a citromlével és ¼ csésze majonézzel. Ízesítsd sóval és borssal. Egyszerre csak egy szendvicset készítve, kenj meg 3 szelet kenyeret majonézzel. A tetejére halmozz fél csészényi csirkesalátát, sózd, borsozd. Tedd rá a második szeletet, a majonézes részével felfelé. Helyezz rá 2 szelet paradicsomot, 2 szelet savanyúságot és egy salátalevelet. Ezután következhet a harmadik szelet, majonézes oldalával lefelé. Óvatosan nyomkodd meg a szendvicset, majd vágd ketté keresztben. Szúrj bele egy-egy fogpiszkálót, hogy összetartsa. Ismételd meg a többi hozzávalóval.

Pulykás zsömlék amerikai módra

Hozzávalók: – kb. 1 kg darált pulykahús
– só és bors
– 1 csemegepaprika apróra vágva
– 1 teáskanál szárított kakukkfű
– 3 mogyoróhagyma fehér része, finomra vágva
– 3 evőkanál olíva olaj
– 8 hamburger zsömle
Elkészítés: Keverd össze a pulykahúst a sóval és a borssal egy nagy tálban. Add hozzá a csemegepaprikát, a mogyoróhagymát és az olajat és keverd jól össze. Formálj belőle 8 húspogácsát és hagyd hűlni. A grillezőt állítsd közepes hőfokra. Süsd meg a húspogácsákat, fordítsd meg őket egyszer, körülbelül 5 perc oldalanként. Szervírozd még meleg pirított zsömléken.

Monte Cristo szendvicsek

Hozzávalók: – 2 nagy tojás
– ½ pohár tej
– 8 szelet fehér szendvics-kenyér
– 4 szelet pulykamell
– 4 szelet sajt
– 4 szelet sonka
– 1 evőkanál sózatlan vaj
– ¼ pohár málna- vagy eperlekvár Elkészítés: Egy széles, sekély tálban verd fel a tojásokat a tejjel. Ezután, készítsd elő a szendvicseket: egy szelet kenyérre helyezz 1 szelet pulykahúst, 1 szelet sajtot és 1 szelet sonkát, majd a második kenyérszeletet. Hasonlóképpen készítsd el a többi szendvicset. Egy széles serpenyőben olvaszd meg a vajat. A szendvicseket óvatosan mártsd a tojásos keverékbe, majd helyezd őket a forró serpenyőbe. Süsd őket körülbelül 4-6 percig, amíg a szendvicsek mindkét oldala jól megpirul. A tálaláshoz vágd őket ketté. A szendvicsek mellé kanalazz kevés lekvárt vagy kínáld mellé mártogatáshoz.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!