Az október végi óraállítás miatt ismét korábban kezdődnek az esték, egyre hosszabbak és hidegebbek lesznek az éjszakák. Ideje átváltani medve üzemmódba. Az esti tévézést vagy olvasgatást mi más tehetné még kellemesebbé, mint a nassolás? Na jó, egy valami talán mégis: az egészséges nassolás.
4/5 Fahéjas alma
Az alma színes, változatos és tucatnyi íze lehet, függően a fajtájától. Idared, jonatán, gála, watson vagy starking, mindnek csodás íze van nyersen is és sütve is.
A rózsafélék családjába tartozó ropogós gyümölcsből körülbelül 55 féle létezik világszerte, de mi magyarok tudjuk jól, hogy a téli kuckózós esték hangulata, a közeledő karácsony gondolata képes a legjobban felidézni az alma és a fahéj szoros barátságát.
Elkészítés:
A megmosott, kimagozott almákat szeleteljük fel vékonyan, majd tepsibe fektetve sorakoztassuk fel őket. Szórjuk meg a tetejüket fahéjjal és süssük addig, amíg kicsit barnásak lesznek, és a szélei is felpöndörödnek. Ha kész, azonnal fogyasztható.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!