Tahinis csokis fügeszeletek
Sütés nélkül készül a gluténmentes, egészséges édesség, olajos magvak nélkül.
Hozzávalók: ½ csésze aszalt füge, 1 csésze zabpehely, három evőkanál méz, ½ csésze tahini, ½ teáskanál fahéj, ¼ csésze összetört étcsokoládé, ¼ teáskanál tengeri só, 1 teáskanál vanília, 1 evőkanál kókuszolaj, 2 evőkanál chiamag, 2 evőkanál lenmag.
Elkészítés: A hozzávalókat – az étcsoki és a kókuszolaj kivételével – egy tálban alaposan összekeverjük, majd egy tepsibe simítjuk, sütőpapírra.
Az étcsokoládét és a kókuszolajat megolvasztjuk és összekeverjük, majd a tepsiben lévő massza tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, szeletekre vágva tálaljuk
Hozzávalók: ½ csésze aszalt füge, 1 csésze zabpehely, három evőkanál méz, ½ csésze tahini, ½ teáskanál fahéj, ¼ csésze összetört étcsokoládé, ¼ teáskanál tengeri só, 1 teáskanál vanília, 1 evőkanál kókuszolaj, 2 evőkanál chiamag, 2 evőkanál lenmag.
Elkészítés: A hozzávalókat – az étcsoki és a kókuszolaj kivételével – egy tálban alaposan összekeverjük, majd egy tepsibe simítjuk, sütőpapírra.
Az étcsokoládét és a kókuszolajat megolvasztjuk és összekeverjük, majd a tepsiben lévő massza tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, szeletekre vágva tálaljuk
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!