Azt már mindannyian sokszor hallottuk, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően működjön a szervezetünk. Vannak viszont olyan élelmiszerek, amelyek kifejezetten bizonyos szerveinkre, például az agyunkra vannak jó hatással, mi több, a koncentrálóképességünket is növelhetjük velük. Amint pedig meglátod, hogy pontosan milyen élelmiszerekről van szó, biztosan te is szívesen bevásárolsz belőlük, és állandósítod őket az étrendedben. Ez még csak komoly kihívásnak sem tekinthető, hiszen olyan, gyakorlatilag bármelyik bevásárlóközpontban beszerezhető dolgokról van szó, amelyeket abszolút könnyű változatosan fogyasztani.
3/5 Kurkuma
A kurkuma remek hatással van az agy öregedéssel járó megbetegedéseinek megelőzésére, de a már meglévő tüneteket is képes csökkenteni. Ez a benne található kurkuminnak köszönhető, ami növeli az agy folyamatos megújulásának kulcsaként ismert BDNF fehérje koncentrációját. Segítségével megelőzhetőek az agy funkcionális rendellenességei, mint például az Alzheimer-kór vagy a depresszió.
Fontos továbbá, hogy a kurkuma gyulladáscsökkentő és szorongásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik. Ezek után nem is kérdéses, hogy szintén fontos rendszeresen helyet kapnia az étrendedben. Ízesíthetsz vele főzelékeket, készíthetsz a hozzáadásával tésztaszószokat, aranysárgává varázsolhatod a segítségével a húslevest, de olyan köreteket is fűszerezhetsz vele, mint a rizs, a bulgur, a kuszkusz vagy az édesburgonya.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!