Kiülnél végre a napra? 10 balkon-inspiráció tavaszra, amit meg tudsz valósítani

Kiülnél végre a napra? 10 balkon-inspiráció tavaszra, amit meg tudsz valósítani

Címlap / Otthon / Dekor / Kiülnél végre a napra? 10 balkon-inspiráció tavaszra, amit meg tudsz valósítani

Ha azt tervezed, hogy a tavasz beköszöntével annyi időt töltesz majd a természetben, amennyit csak lehet, és van egy balkonod is, akkor érdemes ezt is kicsit felújítanod, hogy itt is ejtőzhess. Mutatunk néhány csodaszép balkon-inspirációt, amelyből te is ötlelet meríthetsz ehhez a projekthez!

Lusták Mekkája

Ha a kedvenc időtöltésed a napozás és a pihenés, akkor a kettőt össze is kötheted, ha beszerzel az erkélyre egy csodaszép függőágyat.

Ez a darab annyira uralja majd a teret, hogy egy-két növénnyel és egy hangulatos szőnyeggel kel már csak feldobnod, hogy teljes legyen az összkép.

Mellé a dél-amerikai stílust ajánljuk, tökéletes lesz!

 

Apró India

Ha imádod a színeket, akkor válassz ki közülük kettőt-hármat, ami meghatározó lehet az erkélyeden is.

Szerezz be egy natúr színű ülőbútort, amit színes párnákkal, szőnyeggel és dohányzóasztallal tudsz majd kombinálni, és persze néhány növénnyel.

Egy-két indiai minta, és máris kész a szuper kis helyed, ahol munka után töltheted a délutánodat, estédet.

 

Növénybarátoknak

Ha számodra a balkon egyet jelent azzal a hellyel, ahova tudsz virágokat, növényeket telepíteni, akkor szerezz be néhány ültetőládát, felakasztható kaspót, és vágj bele!

Ha már mindent beültettél színesés csodaszép növényekkel, akkor egy egyszerű asztalka két székkel kell már csak ahhoz, hogy a tökéletes erkélyed elkészüljön.

 

Lényeg a világítás

Ha a balkon a romantikus légyottok, kettesben eltöltött vacsorák színtere lesz, akkor nem szabad megfeledkezned a fényekről, hiszen az otthoni randevút is ezek dobják fel a leginkább.

Mécsesek a felakasztható lámpásokban, fényfüzérek a korlátra és a plafonra, egy-egy gyertya az asztalra.

Garantáltan imádni fogjátok!

 

Csajosan

Ha a balkon számodra egy olyan hely, ahova kiülhetsz egy finom kávéval, teával vagy limonádéval, hogy a kedvenc magazinjaid olvasgasd, akkor legyen egy igazán lányos tér.

Fehér és rózsaszín színekkel, egy aranyos paddal és némi virágmintával ezt egyszerűen el is érheted.

Egy-két növényke és gyertya a hangulat kedvéért, és indulhat is a kedvenc időtöltésed.

 

Az egyszerűen nagyszerű

Ha az erkélyen sok a fa borítás, akkor ezen ne változtass, inkább hozd ki ebből a maximumot!

A barna mellett tökéletes az olyan natúr szín, mint a fehér, a fa mellett pedig az olyan anyagok, mint a vászon, ezért kombináld bátran ezekkel.

Egy matrac, néhány pokróc és párna, egy-két nagyobb lámpással, és máris kész a kis naturális, privát mennyországod!

Vintage

Ha egy kicsit többet is tudsz költeni az erkélyre, akkor bátran vásárolj ide néhány drágább bútort, és burkoltasd le elegánsabb kővel.

A vintage hangulatú balkonon úgy fogod érezni magad a reggeli kávé közben, mintha egy régi filmben lennél, főként ha a kilátásod is gyönyörű.

Néhány tekintélyesebb növényt, egy-egy szépen megmunkált kiegészítő, és kész is a luxuserkély.

 

Ha imádsz a szabadban enni…

…akkor legyen a balkonod középpontjában egy nagyobb asztal, néhány székkel.

Csodálatos reggeliket fogyaszthatsz itt el a barátoddal, ebédelhetsz a családdal vagy vacsorázhatsz a barátnőiddel, de akár egy közös borozáshoz is szuper helyszín lesz.

Ültesd be úgy, mintha egy kert lenne, így tavasszal és nyáron maga lesz a paradicsom!

 

Dzsungel

Az egyik kedvenc balkonunk ez a futónövényekkel benőtt csoda, ahol a dekoráció tiszta Mexikó: színes bútorok és textíliák, hatalmas virágminták, és maga Frida Kahlo egy díszpárnán.

Persze az álomfogók és a tollas dekorációk sem maradhatnak el erről a balkonról, ahol a növények nyújtotta árnyék alatt még a legmelegebben is hűsölhetsz egy kicsit.

 

Saját kis zug

Ha nem szeretnél túl sokat költeni a balkon felújítására, akkor elég beszerezned egy kényelmes széket, egy apró asztalt, egy virágtartó állványt és egy baldachint.

Ez utóbbi képes arra, hogy teljesen feldobja az összképet, és hogy egy kedves kis zugot teremtsen a balkonon, ahova menekülhetsz a mindennapokból.

Ha a szék helyett hatalmas párnákat és egy-két pokrócokat vennél, még szundításhoz is kiváló helyed lesz.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást