5 kistestű macskafajta, akik nagy helyet követelnek a szívedben

5 kistestű macskafajta, akik nagy helyet követelnek a szívedben

Címlap / Életmód / Család / 5 kistestű macskafajta, akik nagy helyet követelnek a szívedben

Fontos! Ezek a leírások az egyes fajtákra általánosságban vonatkoznak, vedd figyelembe, hogy minden egyes cica önálló személyiség! Mielőtt kisállatot veszel magadhoz, gondold végig az ezzel járó költségeket és felelősséget, és csak akkor vigyétek haza a cicát, ha ezeket vállalva, családtagként tudjátok kezelni.

És bár mi is teljesen odáig vagyunk ezekért a különleges macskákért, azt se felejtsd el, hogy a menhelyeken rengeteg, éppen ennyire szeretnivaló cica várja, hogy otthonra leljen.

Singapura

Átlagos testsúlya alig 2 kiló, ezzel pedig a Singapura a világ egyik legkisebb súlyú macskafajtája. Ezek a rövid szőrű cicák hatalmas, kerek szemeikről ismertek, amikhez óriási fülek és halovány cirmos teknőcminta társul. „A Singapura kis mérete ellenére kiváló segítő, aki jól kijön az egész családdal, beleértve a gyerekeket és más háziállatokat is” –mondja Katie Lytle állatorvos, a Wisdom Panel csatornavezetője.

Hozzáteszi, hogy ezek a cicák a barátságosságukról és kíváncsi természetükről is ismertek.

Rengeteg az energiájuk és imádják, ha van mivel elfoglalniuk magukat, ha pedig eljön a pihenés ideje, az összebújásra és simogatásra szavaznak az elvonulás helyett.

 

Napoleon

Ha a gömbölyű, pufók cicák és a sok-sok puha szőr az, amitől elgyengülsz, akkor ezek a cicák úgy olvasztanak el, mint a vajat. Bár vastag bundájuk miatt esetleg nem úgy tűnik, ezeknek a cicáknak a súlya valójában 2 és 4 kiló között van.

A Napoleon cicák az 1960-as években jelentek meg, amikor egy tenyésztő, Joe Smith keresztezte a munchkint (egy törpemacska fajta) és a perzsa macskát. Az új cicafajta pedig gyorsan népszerű lett nem csak bájos megjelenése, de emberszerető, barátságos természete miatt is.

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást