Életmód / Ezotéria

Ji King: a kínai jóskönyv, ami megmutatja sorsod útját

Ji King: a kínai jóskönyv, ami megmutatja sorsod útját

Te hallottál már a Ji Kingről? Ez egy 3000 éves múlttal rendelkező szent könyv, amit az ókori kínaiak arra használtak, hogy megjósolják sorsukat, és tanácsot kérjenek az életükkel kapcsolatban. Különlegessége két dologban rejlik: az egyik, hogy a feltett kérdéseidre nem pontos válaszokat kapsz, hanem segítségével te magad jössz rá a megoldásra. A másik, hogy több ezer év elteltével is népszerű maradt, és rengeteg ember oldotta már meg ezzel a problémáit!

Mi is az a Ji King?

Az ókori Kínában úgy vélték, a Ji King egy igazi varázskönyv, amely természetfeletti forrásból származik. Története kifejezetten érdekes: többször is meg akarták semmisíteni, de a bölcsek azt hazudták, gyógyításra használható szakkönyv, így meg tudták őrizni napjainkig.

Nem véletlenül nevezik egyébként a Változás szent könyvének is: úgy tartják, az életünk egy út, ami a múltból vezet a jövőbe, természetesen a jelenen keresztül. A sorsod már meg van írva benned, és kizárólag rajtad múlik, sikerül-e megvalósítanod. Azonban tudnod kell, hogy többféle lehetséges jövőd létezik, épp ezért, a könyv nem azt árulja el neked, mi vár rád, hanem azt, amit meg kell tenned, hogy végül minden a legjobban alakuljon.

A Jin és Jang viszonya

Nézeteik szerint minden a Jin és Jang viszonyán alapszik, így  ez a Ji King könyvnél is nagyon fontos szerepet tölt be. A Jin jellemzői a türelem, az odaadás, a védekezés, míg a Janggal az irányítás, harciasság és aktivitás tulajdonságait azonosítják.

Ezt azért fontos tudnod, mert a könyv ezek alapján (pontosan a Jin és a Jang jelek kombinációjából) 64 jósjelet különböztet meg: az életed folyamatosan a jósjelek végtelen sorozatából áll össze. 

Tanácsot többféle módon is lehet kérni a Ji Kingtől. Korábban cickafarkkóró számolásával kaptak választ az emberek a problémáikra, mára viszont a legnépszerűbb módszer a pénzérmék használata lett.

A jóslás módszere

Most nézzük meg, nagyjából hogy működik ez a módszer. Maguk a jósjelek hat darab egymás alatt lévő Jin vagy Jang vonalból állnak; az értelmezést segítő könyvekben előbbit két rövid vonallal, utóbbit egy hosszabbal szokták ábrázolni. A jóslást némi gyakorlás után akár te magad is elvégezheted otthon, 3 db pénzérmén, egy papírlapon, ceruzán, és az értelmezést segítő könyvön kívül pedig nem is igazán lesz szükséged másra. Ilyenkor erősen összpontosítanod kell a kérdésre, amiben szeretnél segítséget kérni, majd az  három érmét egyszerre, egymás után hatszor kell feldobnod. A fej a Jangot jelképezi (számértéke 3), míg az írás a Jint szimbolizálja (értéke 2). Minden dobás egy-egy vonásnak van egy számértéke, amit fel kell jegyezned a papírra. Ha tehát az első dobásod két fej és egy írás lett, annak számértéke 3+3+2, így egy nyolcast rögzíts első helyen. Ezután jöhet a második dobás, aminek értékét az előző fölé jegyezz fel (a jósjelek alulról fölfelé építkeznek). A hat dobásból így összesen 6 számot kell hogy kapj!

Létrejön a jósjeled

A hat számhoz ezek után Jin és Jang vonalakat kell rendelned (rajzolnod melléjük), hogy kialakuljon a hat vonalból álló jósjel. Így: 

  • 6: – –
  • 7: –
  • 8: – –
  • 9: –

Ezzel megkaptad a kezdeti jósjeledet. A 6-os és a 9-es dobás azonban különleges, hiszen ezekben ragadható meg a kérdésben szereplő helyzet feszültsége, és ezekből derülhet ki, merre változik majd a szituáció. Ezért ha az általad dobott 6 szám között ilyen is szerepel, egy második jósjelet, egy úgynevezett irányjelet is kapsz! Mégpedig úgy, hogy a 6-os szaggatott vonalát folytonosra, a 9-es folytonosát pedig szaggatottra cseréled úgy, hogy minden más sor változatlan marad. 

  • 6: – –   –>    –
  • 9: –     –>   – –

A változók vonása

A 6-os és 9-es dobás emellett azért is különleges, mert konkrét segítséget is ad a kérdésed megválaszolásához, mégpedig a jósjelben betöltött sorszám alapján!

Ahogy mondtuk, a jósjel hat sora alulról felfelé építkezik, elsőnek tehát a legalsó sor számít.

A konkrét tanácsodat úgy kaphatod meg, ha megnézed, hányadik sorban dobtál 6-ost vagy 9-est, majd az első jósjel értelmezésénél nem csak a jósjel jelentését, de a te számoddal jelzett Vonásokat is elolvasod.

Jósjelek értelmezéséhez

A jósjelek értelmezés elsőre bonyolultnak tűnhet, de Müller PéterJÓskönyv, vagy Meisz LászlóA változások könyve című műve részletesen leírja ezek jelentését (persze egy kis keresgélés után akár az interneten is találhatsz segítséget). A legjobb, ha a kérdezésre használt érméket elrakod egy biztonságos helyre, és csak jóslás közben veszed elő.

Ha erősen koncentrálsz arra, amire kíváncsi vagy, a hat dobásból kirajzolódott jósjel segít megtalálni a választ, és olyan jövőt kialakítani, amilyenre mindig is vágytál.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást