Életmód / Ezotéria

Kínai horoszkóp 2014: Szenvedélyeid és lehetőségeid a Ló évében

Kínai horoszkóp 2014: Szenvedélyeid és lehetőségeid a Ló évében

2014. február 1-jén beléptünk a kínai holdújévbe, amely a Ló éve. Minden év hoz lehetőségeket mindenkinek, de a Ló évében különösen sok változás történhet az életünkben, ha kellően tudatosak leszünk. Az asztrológia hatására magasabb perspektívából tekinthetünk a körülményeinkre, és ez segítségünkre lehet. Cikkünkben rövid elemzést adunk arról, hogy érzelmi állapotunk és szemléletünk módosulása milyen hatással lehet ránk.

A Tűz elem uralma

Idén a Tűz elem lesz a legerősebb, tüzes változásokat hoz számunkra az élet minden területén. A Tűz elem energiái körülvesznek minket, ezért mindnyájunkra hatással lesznek. Energetikailag adott lesz számunkra az a minőség, ami ahhoz kell, hogy tovább lépjünk.
Ha észrevesszük a változtatás lehetőségét, bármikor megtehetjük a kezdő lépéseket egy új irányban. Belső feszültség, ellenállás keletkezik bennünk, és képesek leszünk kiállni önmagunkért, megharcolni a céljainkért.

Kapcsolataink

A Ló évében tartós változásokat hozó konfliktusokba keveredhetünk, emiatt régi kapcsolataink megszűnhetnek, és újak alakulhatnak ki. Fokozódik bennünk a tűz, a lelkesedés, a szenvedély, ezért olyan kapcsolatokat keresünk, amelyekben ezek az érzések benne vannak.
A konfliktus nem feltétlenül jelent majd szakítást, inkább a kapcsolaton belüli érést, önállósodást segíti, továbbá a kreativitás szabadabb áradását és az egyéniség kiteljesedését, tehát a nézeteltérések új szemléletmódok kibontakozását is hozhatják. Igaz, hogy belső vívódások és külső harcok, nehéz elhatározások és kezdeményezések árán, de még szorosabbá válik az összetartozás érzése a megerősödő felek között.

Személyiségünk és a Ló éve

Aki a nyugati asztrológia alapján ismeri a személyiségét, és tudja, milyen előnyös és hátrányos tulajdonságokkal rendelkezik, tudatosan ‒ terveket és stratégiákat felépítve ‒ használhatja ki a Ló évében adódó lehetőségeket. Mindenkinek meg kell tennie, amire hajlandó és képes, ha valamit el akar érni.
Például a Kost buzgósága, eszmék iránti elköteleződése és harci kedve viszi majd előbbre. A Mérleg kedvességével, harmóniakedvelő egyéniségével érhet el sikereket. A Bak a gyakorlatiassága, a szorgalma révén fog érvényesülni. Tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik, hogy ne sodródjunk tovább.

A munka területe

A munkában fontos, hogy olyasmivel foglalkozzunk, amit szívvel-lélekkel tudunk csinálni. A Ló évének energiái biztosítani fogják ehhez a hátszelet.
Ez is kell ahhoz, hogy a kényszerben megtaláljuk a jót, vagy továbbálljunk, ha erre már nincs lehetőség, és megtaláljuk azt, ami nekünk való, és új társak, segítők csatlakozzanak hozzánk. Ehhez alapos mérlegelés és bátorság szükséges.

A pénz

2014-ben a pénzt a Fém elem képviseli, amely viszonylag gyenge. Nagyon sok a Tűz, ami megolvasztja a Fémet, vagyis sok ember törekszik kevés pénzért.
A Ló évében sokkal energikusabbak leszünk, hirtelen megnyilvánulásaink lesznek, és a sok tűzből gyakran nagy tűz lesz, vagyis a Tűz elem okozta szenvedélyesség átcsaphat agresszivitásba. A pénz megszerzésében körültekintőnek kell majd lennünk.

A Tűz hatása a többi elemre

A Tűz az egyetlen olyan elem, amely képes mindent megváltoztatni. Az elemek körforgásában átalakítja a többi elem halmazállapotát: A Földet és a Fát hamuvá égeti, a Vizet elpárologtatja, a Fémet megolvasztja. Akinek a horoszkópjában kevés Tűz elem van, az is könnyebben tud majd változásokat gerjeszteni élete kevésbé sikeres és stagnáló területein.
A nagy erejű ösztönök, a lelkesedés bizonyos mértékben mindenkiben jelen van, ezért akiben kevesebb van, azt jobban tudja majd érvényesíteni, akiben viszont több van, vissza kell majd fognia magát, ha a pozitív lelkesedés agresszivitásba menne át.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást