A kínai 5 elem: tudd meg, melyik vagy és mi jellemző Rád

A kínai 5 elem: tudd meg, melyik vagy és mi jellemző Rád

Címlap / Életmód / Ezotéria / A kínai 5 elem: tudd meg, melyik vagy és mi jellemző Rád

Személyiségünket nagyban meghatározza, melyik típusba tartozunk a kínai 5 elem közül. Szeretnéd tudni, Te melyik vagy? Szerencsére nem kell sokat számolni hozzá, a születési évszámod utolsó számjegye elárulja. Ha ez 0 vagy 1, akkor fém elem vagy, ha 2 vagy 3, akkor víz, ha 4 vagy 5, akkor fa, ha 6 vagy 7, akkor tűz, ha pedig 8 vagy 9, akkor föld. Olvasd el cikkünket, hogy megismerd, mi jellemző rád!

Fém

Ha fém típusú vagy, szilárd elveid vannak és az életedet is ezek szerint éled. Mindenben a logikát keresed, nem lehet téged befolyásolni, erős személyiség vagy.

Nem jellemző rád a lobbanékonyság, mindig nagyon nyugodt vagy és sokszor tartózkodó. Rendszerint magabiztos vagy, sokak azonban emiatt nagyképűnek tarthatnak.

Az érzelmeidet ritkán mutatod ki, ha bánatos vagy, inkább elvonulsz a világ szeme elől és kerülöd a társaságot. Nem mindenki érti ezt meg, ezért aki nem ismer jól, azt mondhatja rád, hogy rideg és közömbös vagy.

Jó tanács: próbáld elengedni a múltat és próbálj ki új dolgokat. Tanuld meg helyesen kifejezni az érzelmeidet és keress egy hobbit, amiben kiélheted a szenvedélyedet.

Víz

Ha víz típusú vagy, Te tudod igazán élvezni az életet. Valódi művészlélek vagy, aki bármikor képes kizárni a külvilág zavaró tényezőit.

Imádsz belemerülni egy jó könyvbe és mindened a zene. Kedvenc hobbijaidat hosszú órákig tudod művelni, és felbosszant, ha megzavarnak közben. Közel áll hozzád a rajzolás és festés, de lehet, hogy szabadidődben verseket írsz vagy csupán filozofálsz az élet nagy dolgairól.

Őszinte vagy, mindig feltalálod magad, objektíven látsz mindent és szerénység jellemez. Kialakítasz magadnak egy saját világot, ez azonban rosszul is elsülhet: sokszor túlságosan elszigeteled magad az emberektől és egy idő után magányossá válhatsz. Elvonulásodat sokan nem nézik jó szemmel és félreértenek, talán cinikusnak is tartanak.

Feladatod, hogy próbálj meg kissé nyitottabbá válni, annak ellenére, hogy ilyenkor nagyon sebezhetőnek érzed magad, meg kell tanulnod begyógyítani a sebeidet.

Ismerkedj olyanokkal, akiknek hasonló az érdeklődési körük, és ha esetleg túl sok kávét iszol, az egészséged érdekében próbáld meg csökkenteni a napi adagodat.

Fa

Ha fa típusú vagy, igazi kalandor és örökmozgó vagy határozott elképzelésekkel, céljaid eléréséért pedig képes vagy mindent megtenni. Jól járnak veled a munkaadók, pontosság és magabiztosság jellemez, rendszerint szóvá teszed, ha igazságtalanságot tapasztalsz.

Vannak, akik félreértenek: durvának és érzéketlennek tartanak, de ne foglalkozz velük.

Rossz tulajdonságaid közé tartozik, hogy haragtartó vagy és nehezen viseled a stresszt. Túlhajszolsz életet élsz, ezzel azonban minél előbb le kellene számolnod, hiszen az egészséged rovására mehet.

Próbálj meg jobban vigyázni magadra, mindig hagyj időt magadnak az étkezésekre és aludj napi 8 órát. Próbáld meg testmozgással levezetni a feszültséget, érdemes lenne meditálnod és kipróbálnod a jógát.

Tűz

A tűz típusokat nagyon könnyű felismerni: ha Te is ilyen vagy, akkor többnyire tele vagy energiával és imádsz társaságban lenni. Nem szeretsz unatkozni, folyton programokat szervezel magadnak és másoknak is.

Élményekre vágysz és ezért meg is teszel mindent. Ha hiányzik az életedből az izgalom, azonnal rossz hangulatod lesz és ilyenkor előfordul, hogy mások mogorvának titulálnak. Folyton boldogságra vágysz, ezt hajszolod minden áron.

Ha nem találod, ürességet érzel és gyakran pánikba esel. Utóbbi akár szorongást és depressziót is okozhat. Vigyázz jobban a szívedre, a túl sok izgalom egészségügyi problémákat okozhat hosszú távon. Tanuld meg kezelni a stresszt és pihenj többet.

Előfordulhat, hogy egy-egy buli alkalmával több alkoholt fogyasztasz a kelleténél, nem ártanak, ha ezt is mérsékelnéd az egészséged érdekében.

Föld

Ha föld típusú vagy, igazi egyéniség vagy, aki teljes harmóniában él – ez pedig ritka kincs. Szeretsz szeretni és persze szeretve lenni.

Próbálsz mindenkivel kedves lenne, kerülöd a konfliktusokat, ha kell, képes vagy kompromisszumokat kötni. Jó veled együtt dolgozni, megbízhatóság jellemez.

Hűséges és odaadó vagy, rossz tulajdonságod, hogy nehezen viseled a változást és képtelen vagy elengedni a múltat. Él benned a vágy, hogy segíthess másoknak, rettegsz attól, hogy barátaid esetleg ellened fordulnak és hiába a kedvesség, semmit nem kapsz belőle vissza.

Sokat aggódsz emiatt és ez az érzés elbizonytalanít. Sajnos segítőkészségedet és kedvességedet sokan félre értik. Próbálj meg magadnak határokat szabni, nem veheted magadra a világ összes baját, különben te magad mész tönkre. Légy önállóbb és próbáld meg jobban kifejezni önmagadat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást