Hozzávalók
– 1 kg. metélt tészta
– 50 ml szezámolaj
– 1 kg sült csirke vagy pulykahús, kockákra vágva
– 4 szál zöldhagyma, szeletelve
– 2 csokor friss koriander, apróra vágva
– 2 csilipaprika, karikákra vágva
– 10 dkg zöldbab, főve
– 2 hámozott, kockára vágott mangó
– só, bors ízlés szerint
Öntet:
– 250 ml szójaszósz
– 12 dkg mogyoróvaj
– 120 ml rizs ecet
– 120 ml szezámolaj
– 1 evőkanál friss, reszelt gyömbér
Elkészítése:
1. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a tésztát a csomag utasításai szerint. Ha megfőtt leszűrjük és hideg víz alatt lehűtjük. Egy nagy tálba tesszük.
2. Öntsük a tésztára a szezámolajat, dobjuk rá a csirkehúst, zöldhagyma szeleteket, csilit, zöldbabot, koriandert, mangót. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük össze.
3. Elkészítjük az öntetet: egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót.
4. A salátát tálalhatjuk egy nagy saláta vagy káposzta levélen.