Kicsi a hely a nappaliban? Hangulatos bútorok és elrendezések, amikkel álomszép lehet a helyiség

Kicsi a hely a nappaliban? Hangulatos bútorok és elrendezések, amikkel álomszép lehet a helyiség

Címlap / Otthon / Dekor / Kicsi a hely a nappaliban? Hangulatos bútorok és elrendezések, amikkel álomszép lehet a helyiség

A nappali a lakásnak az a pontja, ahol a legtöbb időt töltjük. Ide ülünk be munka után beszélgetni, filmet nézni, és ez az a helyiség, ahová a vendégeket is szívesen leültetjük. Épp ezért, ha kevés a hely a szobában, könnyedén zsúfolttá válhat a hangulat, ha nem megfelelő bútorokat válogatsz ide. Azonban ha az alábbi néhány tippet megfogadod, máris tágasabbnak tűnik a nappalid!

1. Dohányzóasztal helyett

A dohányzóasztal a legtöbb lakásban elengedhetetlen bútor, de ha kevés a hely a nappaliban, akkor csak a helyet foglalja. Természetesen nem kell lemondanod az asztalról ebben a helyiségben a helyszűke miatt, de érdemes lehet az alternatívákban keresgélni. Például mit szólnál ahhoz, ha három kisebb asztalt szereznél be, amiket egymás mellé is pakolhatsz, ha pedig több vendég jön, bármikor szétrakhatod a több hely kedvéért? De a kanapéra benyúló, C-alakú változat is jó döntés, ha kevés a hely!

 

 

2. A szőnyeg mérete

Sokat számít az is, hogy milyen és mekkora szőnyeget veszel a nappaliba. Lehet, hogy te azt gondoltad eddig, ha kicsi a szoba, a miniszőnyeg a legkézenfekvőbb választás, ám lakberendezők szerint ezzel optikailag csak még kisebbé teszed a szobát. Épp ezért, a nappali méreteihez viszonyítva nagyobb szőnyeget érdemes beszerezned! Sőt, a tökéletes összhatás érdekében érdemes lehet inkább egy sarokkanapét beszerezned, ahelyett, hogy a szoba közepére tennél egyet, mert ez is növeli a nappali méreteit.

 

 

 

3. Fények és színek

Használd ki a színek erejét, és válassz olyan árnyalatot a falnak, ami tágasabb hangulatot teremt. Azaz ezúttal felejtsd el a nagyon sötét árnyalatokat, a vibráló színeket, és a bézs, világos színek között válogass. Például a fehér mindig jó ötlet! Ami pedig a további fényforrást illeti, próbálj meg ugyancsak fehér függönyt beszerezni, mert minél több napfényt engedsz be a szobába, annál inkább érzed tágasnak a helyiséget. Az plusz pont, ha áttetsző anyaga miatt az ablak is látszik, mert ez megnyitja a teret!

 

 

 

4. Lebegés hangulata

Tudtad, hogy sokat dobhat a kis nappalid hangulatán, ha vannak benne “lebegő” bútorok? Épp ezért érdemes lehet felszereltetned egy függőszéket: ennek lényege, hogy a plafonra van szerelve a bútor, így szellősebbé teszi a helyiséget, ráadásul rendkívül hangulatos és kényelmes is. Ugyanez egyébként a tévéállványra is igaz. Ha nem a padlón helyezkedik el, hanem a falra fúrjátok fel, máris jobb lesz az összkép. Ha olyan berendezésre vágysz, ami egyszerre teszi optikailag nagyobbá a szobát, de közben egyedi és hangulatos is, nem kell tovább keresgélned!

 

 

5. Polcok a falon

Ahelyett, hogy a polcokat a szoba különböző részeire helyeznéd el, a padlóra, szorosan a fal mellé, inkább teremts egy kis plusz teret azáltal, hogy a falra rögzíted őket. Akár a kanapé, akár a tévé fölé, egy biztos: így máris több szabad tér nyílik a helyiségben. Arra viszont figyelj oda, hogy ezeket a polcokat ne pakold tele túl sok tárggyal, mert minél több eltérő stílusú holmi van a nappaliban, annál rendetlenebbé, zsúfoltabbá válik az összkép.

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást