Otthon / Utazás

4 kicsi és hangulatos strand a Balaton körül, ahol nem kell tartanod a tömegtől

4 kicsi és hangulatos strand a Balaton körül, ahol nem kell tartanod a tömegtől

A Balaton sokak kedvenc célpontja nyáron, így egy-egy forróbb napon már-már zavaró is lehet a tömeg a felkapott strandokon. Ám szerencsére léteznek olyan eldugott, kevésbé közismert, mégis jó lehetőségeket kínáló strandok, ahol nem kell attól tartanod, hogy összeér a törölköződ a szomszéd strandolóéval. Ha egy kis nyugira vágysz a Balcsi körül, kattints, és megtudod, hova érdemes menni idén nyáron.

Balatonvilágosi szabadstrand

A balatonvilágosi szabadstrand szó szerint eldugott, amikor idén nyáron kerestük, csak a törzsnyaralók útbaigazítása révén találtuk meg, pedig csak néhány tíz méterre voltunk tőle.

Nem gondolná az ember, hogy a Balatonnal párhuzamos szűk utcácska egy strandba torkollik, pedig van itt minden: egy nagy teleknyi füves terület, büfé, öltöző, pingpongasztal és még játszótér is.

A vízbe egy hosszan elnyúló stégen keresztül lehet bemenni, a stéget pedig a tipikus déli parti kövezés helyett nádas öleli körbe.

Hangulatos kis strand, családoknak, gyerekeseknek ideális, akik pedig inkább nyüzsgésre vágynak, azoknak a szabad strandtól néhány száz méterre lévő Club Aliga strandot ajánljuk.

Sajkodi strand

A Tihanyi-félsziget cuki kis strandja a Sajkodi strand, melyet egy a 71-es főútról leágazó keskeny bekötőútról lehet megközelíteni.

A füves strandon árnyas fák biztosítják az árnyékot, a vizet sziklás part tagolja, lépcsőkről lehet megközelíteni a Balatont.

A fürdőzés mellett a vízi sportok szerelmesei is hódolhatnak hobbijuknak, lehetőség van többek között vízi bicikli, kajak és tengeri kajak bérlésére is, a napozni vágyók pedig napágyat kölcsönözhetnek.

Nem csak az emberek száma, a strandra való bejutás díja is mérsékelt, mindössze 400 forint a teljes árú belépő, 250 forint a gyerek- és nyugdíjas jegy.

Libás strand, Keszthely

A környéken található felkapott és zsúfolt strandok mellett a Libás strandon a nyugalomra vágyók is megtalálhatják számításukat, a lassan mélyülő víz és a homokos partszakasz miatt kisgyerekes családoknak különösen ideális.

Az utóbbi évek felújításainak köszönhetően korszerű vizesblokkok, a tipikus strandételeket kínáló büfék mellett pedig igazi melegkonyha is várja a vendégeket.

Van lehetőség a strandon kaja, kenu, vízi bicikli és szörf bérlésére is, a kicsik pedig a trambulinban vagy az ugrálóvárban vezethetik le feles energiáikat.

A parton a fáknak köszönhetően folyamatos az árnyék, de természetesen napozásra is van lehetőség. A felnőtt belépő ára 500 forint, de számos csoportos és egyéb kedvezmény igénybe vehető.

Pálkövei strand

Az alig ezer főt számláló kis település, Pálköve közvetlen a Balaton partján terül el, strandja pedig hivatalosan a szomszédos Kővágóörshöz tartozik.

Az előzőeknél kevésbé kiépített, ám ha lehet, még nyugisabb strand alapvetően füves, de egy kisebb homokos szakasz is található rajta, mely igazi építőparadicsom a gyerekeknek.

Extra szolgáltatásokat ha nem is találsz, a strand fő erénye a már említett nyugodt, békés hangulat, és persze az eléd táruló csodálatos panoráma.

A strandbelépő felnőtteknek 400 forint, gyerekeknek és nyugdíjasoknak pedig fél áron van.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást