Készítsd el Penelope Cruz Oscar-sminkjét

Készítsd el Penelope Cruz Oscar-sminkjét

Címlap / Stílus / Arc / Készítsd el Penelope Cruz Oscar-sminkjét

A vörös szőnyegen minden sztár a legjobb formáját igyekszik hozni, és nem vagyunk ezzel mi sem másként, ha valami különleges alkalomról van szó. Az olyan nagy eseményeken, mint az Oscar-díjátadó, nagy hangsúly kerül a ruhákra, frizurákra és persze a sminkekre is. Idén az utóbbi kategóriában tarolt a szexi füstös szem, a határozott cicás tusvonal és a feltűnőre festett ajkak. Az egyik smink, ami nekem nagyon tetszett, az Penelope Cruz karamellbarna szemfestése, amit enyhén füstösített cicás szemkontúrral vadított meg a sminkese. Az alábbi lépéseket követve készítsétek el ti is ezt a csábító szemfestést!

Alapozás

Mint mindig, most is kezdjük a sminkelést a szemhéj lealapozásával, hogy tartós legyen a sminkünk.

Szemhéjpúder

Penelope a szemén egy enyhén fénylő karamellbarna szemhéjpúdert visel, amit én a L’Oreal Color Riche E3 Infiniment Bronze paletta középső két színének összekeverésével értem el.
Vigyük fel ezt az árnyalatot az egész mozgó szemhéjra és az alsó szempillák tövébe, majd puhítsuk el a széleket a füstös hatásért.

Szemkontúr

Egy puha fekete ceruzával rajzoljuk körbe a szemünket úgy, hogy egy kicsit a belső és a külső szemzugban is tovább húzzuk a vonalat a szem végénél. Ne feledkezzünk meg az alsó és felső vízvonalakról sem.

Satírozz!

Egy erre alkalmas kisebb ecsettel a szem külső sarkában kezdjük el satírozni a vonalat felfelé és picit befelé, amíg egy oldalra fordított v-szerű alakot kapunk.
Ha szükséges, pótoljuk közben ezen a területen a feketét a ceruzánkkal. A satírozós műveletekhez jó választás a Paris Berlin ceruzája, én is ezt használtam a sminkhez.

Szempillák

2-3 réteg szempillaspirállal is dögös lesz a smink, de ha fokozni akarjuk a csábító hatást, dobjunk fel néhány tincses műszempillát a szemünk külső felére.

Mivel párosítsam?

A gyönyörű színésznő szemfestését matt bronzosítóval és visszafogott nude ajkakkal egészítette ki sminkese.
Az én arcomra a Catrice barnító púdere került, az ajkaimra pedig egy leheletnyi alapozó ajakápoló kíséretében.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!