Ez a 15 kérdés segít eldönteni, hogy van-e jövője egy kapcsolatnak

Ez a 15 kérdés segít eldönteni, hogy van-e jövője egy kapcsolatnak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ez a 15 kérdés segít eldönteni, hogy van-e jövője egy kapcsolatnak

A kérdőív kitöltése rendkívül egyszerű: csak olvasd el a kérdéseket, és a lehető legnagyobb őszinteséggel válaszolj rájuk egy igennel vagy egy nemmel, úgy, ahogyan azt nem csak magadra, de magadra és a partneredre is igaznak érzed.

 1. A párod jobb emberré tesz téged, és úgy érzed, ő is jobb ember melletted?
 2. Te és a partnered egyaránt magabiztosak vagytok abban, hogy megosszátok egymással az érzéseiteket, támaszkodhattok egymásra, közel álltok egymáshoz, és képesek vagytok elkerülni, hogy amiatt aggódjatok, hogy a másik kilép a kapcsolatból?
 3. Elfogadjátok egymást olyannak, amilyenek vagytok, anélkül, hogy megpróbálnátok megváltoztatni egymást?
 4. Amikor nézeteltérések merülnek fel, mindketten tisztelettel kommunikáltok, megvetés vagy negativitás nélkül?
 5. Megosztjátok a döntéshozatalt, a hatalmat és a befolyást a kapcsolatban?
 6. A párod a legjobb barátod, és te is az övé?
 7. Mindketten többször gondolkodtok a „mi” és „ránk”, tekintetében, nem pedig „te” és „én”-ként?
 8. Rá mernétek bízni egymásra a közösségi médiához és a bankszámlákhoz tartozó jelszavaidat? (Nem kell, hogy feltétlenül meg is adjátok egymásnak, de például egy szükséghelyzetben nem zavarna, ha meg kellene adnod?)
 9. Jó véleménnyel vagytok egymásról – anélkül, hogy irreálisan pozitív lenne a véleményete?
 10. A közeli barátaid, valamint a hozzátartozóid úgy gondolják, hogy olyan kapcsolatod van, amely kiállja az idő próbáját?
 11. A kapcsolatodban nincsenek intő jelek, mint a megcsalás, féltékenység és irányító viselkedés?
 12. Ugyanazokat az értékeket valljátok, amikor a politikáról, a vallásról, a házasság fontosságáról, a gyermekvállalási vágyról (vagy éppen annak hiányáról) és a szülői nevelésről van szó?
 13. Mindketten hajlandók vagytok feláldozni saját szükségleteiteket, vágyaitokat és céljaitokat egymásért anélkül, hogy kihasználnátok ezt a másikban?
 14. Mindkettőtök érzelmileg stabil és szerethető személyiség?
 15. Szexuálisan kompatibilisek vagytok?

Értékelés

A válaszok megadása után nagy lehet a kísértés, hogy összeszámold, hány igen és hány nem válasz született, és ez alapján eldöntsd, életképes-e a kapcsolatotok, de a kérdés ennél persze összetettebb, és ha azt mondanánk, hogy „12 igen fölött egymásnak vagytok teremtve” az túlzott leegyszerűsítés lenne.

A kérdőív kidolgozói szerint inkább minden egyes kérdésre, ahol a válaszod nem volt, vagy haboztál igennel felelni, érdemes egy kicsit részletesebben tekinteni. Lehet, hogy most azt gondolod, ez a terület nem is annyira fontos, de a tudomány mást állít.

Ha valamelyik kérdésre nem tudtál őszintén igennel felelni, akkor ezen a területen érdemes együttesen dolgoznotok. Vagyis a kérdőív inkább egyfajta megerősítésként és iránymutatóként szolgál: ha tudod, melyek azok a területek, amelyek hosszabb távon problémát okozhatnak, és ezeken még időben elkezdeted közösen munkálkodni, akkor sokkal nagyobb az esély rá, hogy ez a kapcsolat hosszú távon is mindkettőtök boldogságát szolgálja majd.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást