5 kérdés, amire minden tetkós lány szívesen válaszol

5 kérdés, amire minden tetkós lány szívesen válaszol

Címlap / Stílus / 5 kérdés, amire minden tetkós lány szívesen válaszol

Egy korábbi cikkünkben kifejtettük, milyen kérdéseket nem bírnak azok nők, akik testét valamilyen tetoválás díszíti. De vajon melyek azok a megállapítások, amiket viszont szívesen vesznek? 

Mi a pontos jelentése?

A nonfiguratív tetoválások már nem igazán hódítanak, dacára annak, hogy egy-két évtizede szinte csak ezekre koncentráltak az emberek.

Manapság viszont pont azért, mert nincs jelentésük és meglehetősen sablonosak, háttérbe szorultak.

Egyre többen takartatják le, vagy egészíttetik ki a korábbi munkákat, hogy azok végre valódi jelentést hordozzanak.

Ebből adódóan előfordulhat, hogy egy nagyon egyszerű tetoválásnak is különleges tartalma van, amiről sok esetben szívesen mesél a viselője.

Nem mindig, mert időnként személyes és szomorú a történet, de máskor tanulságos és fontos, amit a többség szívesen továbbad.

Szóval igen, egy szép virág, egy dátum, de még egy madárka mögött is jóval komolyabb mondanivaló állhat, mint ahogy azt első ránézésre gondolnád. 

Tervezel még további tetoválásokat?

Tényleg igaz, hogy az elsőt sok esetben számos további tetoválás követi, bár megesik, hogy valaki meghúzza azt a bizonyos határt.

Sokszor évek kellenek, hogy a fájdalom emléke elmúljon (főleg, ha az illető hosszú órákat izzadt a tetováló székben), de aztán jön egy újabb mérföldkő az életében, amit ismét szeretne megörökíttetni magán.

Persze máskor előfordul, hogy már szinte a tetoválás elkészülése előtt tervben van a bővítés, kiegészítés, vagy éppen körvonalazódik a következő munka.

Lehet, hogy a válasz rövid lesz, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy már kialakult tervei vannak a beszélgetőpartnerednek, de az is lehet, hogy hosszú monológ indul a miértekről és a hogyanokról.

Elárulod, ki csinálta?

A csodás munkák mögött mindig komoly művész áll, akit általában jelentős szelektálás után választanak ki az emberek.

Manapság már előtérbe került a minőség fontossága, szerencsére nem sokan szeretnének olyasmin spórolni, amit egész életükben a bőrükön fognak viselni.

Szóval bátran érdeklődhetsz arról, hogy ki csinálta az adott tetoválást, illetve megkérdezheted azt is, milyen stílusokban van igazán otthon a művész.

A méretes tetoválásokat nem csupán hosszas egyeztetés előzi meg, hanem több órát ott kell ülni a székben, márpedig ilyenkor aztán van idő beszélgetni és ismerkedni.

A tetoválást készítő személy kiválasztása tehát a legtöbb embernek igen fontos, és általában szívesen megosztják tapasztalataikat ezzel kapcsolatban – főleg, ha elégedettek a művel, hiszen akkor bátran ajánlják másoknak is a tetoválóművészt.

Ki tervezte?

Ez a kérdés némileg lefedi az előzőt, ugyanis gyakori, hogy a tetoválást maga a művész rajzolja, de ez nincs kőbe vésve.

Egyesek saját maguknak terveznek, és csupán a végső – ám nem kevésbé fontos – simításokat bízzák rá a szakértőre, mások komplett munkával érkeznek, és jóval személyesebbre veszik a figurát.

Az interneten böngészve láthattál már olyat, hogy a szülők gyermekük kéz- és láblenyomatát varratják magukra, mások a csemeték rajzait örökítik meg a testükön.

Akadnak olyanok is, akik egy közeli rokonuk, szerelmük művével rukkolnak elő, és annak a másolatát kérik, egyszóval nem mindig és nem kizárólagosan a tetováló az, aki tervez.

Persze utóbbi is sűrűn előfordul, hiszen mindig akkor születnek a legszebb és leglátványosabb munkák, ha a tetováló saját maga alkothat és dolgozhat.

Milyen stílusú?

Talán sokaknak meglepetés, de a tetoválásokat illetően is számtalan stílus, irányvonal alakult ki, sőt, akadnak közöttük egészen újszerűek is.

Nyilván a látvány az, ami igazán mérvadó, de akinek több tetoválása van, általában azzal is tisztában van, milyen irányvonalat követ.

A legszembetűnőbb persze a színes és a fekete-fehér művek közötti különbség, de további kategóriába sorolják a keleti, a realisztikus, és a tradicionális munkákat.

Az újszerű stílusok közé tartoznak a vízfesték hatású tetoválások, a pontozós technika, illetve a Trash Polka, míg a régi korokat leginkább a különféle törzsi motívumok jelenítik meg, szóval bőven van miről beszélgetni a témát illetően. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást