Életmód / Egészség

Mit kell tudnod a konditermi edzésekről?

A konditermi edzést szerintem nem sok embernek kell bemutatni – aki valaha próbálkozott már a sporttal, az volt teremben. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy mitől lesz igazán hatékony ez az mozgásforma.

A konditermi edzés főleg azoknak ajánlott, akik nagyobb izomtömeget szeretnének magukra pakolni. Ehhez itt minden adott, szabad súlyok, gépek és ami a legfontosabb: segítő edzők állnak rendelkezésre.

Rengeteg olyan embert látok, aki tanácstalanul lejön, majd elkezd követni valakit a teremben és megy utána minden gépen, mint egy megkésett árnyék. Az igazság viszont az, hogy az ember akkor tűnik a legokosabbnak, amikor kérdez. Kérdezni épp ezért nem ciki. Sokkal cikibb, ha nem tudod, hogy mit csinálsz és belerokkansz!

A konditermi edzés, ahogy minden más edzés is, egy állapotfelméréssel kell, hogy induljon. Itt derül ki, hogy jelen állás szerint milyen az erőnléted, milyen az állóképességed, mik a céljaid, milyen hátráltató tényezők vannak… Ezt követően lehet összeállítani egy személyre szabott edzéstervet.

Az edzésterv és az edzői segítség az, amire a mai napig azt hiszik az emberek, hogy egy úri hóbort, amire csak a mocsok gazdagok költenek. A helyzet az, hogy megfelelően személyre szabott program nélkül sokkal több pénzt fogsz elkölteni, mint amennyit egy edzőnek ki kellene fizetni. Mindkét esetben lehet változás, csak egyedül még a lottó ötösnek is nagyobb az esélye. Nekem nem lesz jobb attól, hogy azt javaslom, keress egy edzőt –1600 km van köztünk és ez megölte a kapcsolatot –, de neked sokat segíthet.

Olvastad már?  Így lesz feszes és kerek! „Mellkas” edzés nőknek

Megtanulod helyesen kivitelezni a gyakorlatokat, megtanulod, hogy mit mivel érdemes összepárosítani, megtanulod, hogy mik azok az apróságok, amik fontosak, hogy ne sérülj le. De ami mindennek a csimborasszója, hogy kapsz egy embert magad mellé, aki hajt. Egyedül a legtöbb ember meg sem közelíti a teljesítőképessége határát. Egy edző tudja, hogy mikor kell még egy extra sorozatot csinálni és látni fogja azt is, hogy mikor kell abbahagyni az edzést, mert már a minőség rovására megy.

Segítséget kérni nem ciki! 😉

Még több tippért látogass el a Facebook oldalamra is: facebook.com/Sasafitness!