Szerelem / Párkapcsolat

Már nem kell keresned az igazit: ott van Ő, csak vedd már végre észre

Talán te is azok közé tartozol, akik évek óta keresgélik a nagy Őt, pedig lehet, hogy életed szerelme ott él a közvetlen közeledben, sőt talán már ismered is. Hogyan lehetséges ez? A különböző felmérések alapján kifejezetten nagy az esély rá, hogy úgy éltek egymás mellett, hogy fogalmatok sincs arról, a másik milyen potenciális jelölt lehet.

Ezért járj nyitott szemmel

Talán nem túl romantikus, de attól még tény: minél többet látsz valakit, annál vonzóbb lesz számodra. Ezt olyan felmérések is megerősítették, amik azt vizsgálták, hogyan találnak egymásra emberek úgy, hogy lényegében egy helyen élnek, vagy dolgoznak, de mindez nem tudatosul bennük.

Gyakori, hogy akár minden héten találkoznak egymással, esetleg még hétvégén is összefutnak egy szórakozóhelyen, de fel sem figyelnek a másikra.

Ezután – amikor végre szóba elegyednek egymással – kiderül, hogy évek óta hasonló életvitelt folytattak, mégsem vették észre a másikat.

Miért működhet?

A tudatalattid ilyenkor is beindul, és szépen lassan elraktározza a másikról a vonzó tulajdonságokat, infókat. Könnyen megeshet, hogy ténylegesen nem tudatosul benned, hogy ő volt az, akit múltkor olyan helyesnek tartottál, vagy neki tetszett annyira a hangja, esetleg hallottad, amikor megdicsérték, milyen jó munkaerő.

Sorozatosan kapod a pozitív visszacsatolásokat róla, amik egyre inkább megerősítenek abban, hogy tökéletes parti.

A fejedben már összeállt róla a kép, de még nem sikerült beazonosítanod a célszemélyt. Egyébként emiatt is lehet az, hogy folyton befuccsolnak a randijaid – te már megtaláltad, aki keresel, csak még nem vetted észre!

Hasonlóak is vagytok

Amiért még működhet ez a furcsa, de a pszichológusok szerint abszolút logikus dolog, az a hasonlóság. Tény, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de amilyen gyorsan fellángolnak az ilyen szerelmek, olyan gyorsan ki is alszanak. Ezért van az, hogy a nagyon viharos kapcsolatból, amikor a másik a tökéletes ellentéted, csak tényleg ritkán lesz valóban komoly viszony.

Más a helyzet azzal a pasival, akivel jóformán csak kerülgeted a forró kását! Ha csupán arra van szükség, hogy végre észrevegyétek egymást, akkor valószínűleg sok a közös bennetek. Talán a munkátok, az érdeklődési körötök, a sport iránti szenvedélyetek, vagy éppen a zene köt össze benneteket? Mindegy, ez nem csak a kezdő lökést, hanem a későbbi harmóniát is elősegíti köztetek.

Olvastad már?  10 dolog, amit a férfiak flörtölésnek vesznek, pedig a nők nem annak szánják

 

Találd meg!

Most már csak az a kérdés, hogyan is találhatnád meg Őt, igaz? Nem olyan könnyű a dolgod, de azért nem is vészesen nehéz, egyszerűen sokkal nyitottabban kell élned a hétköznapjaidat.

Legközelebb ne a cipődet bámuld, amikor a liftben állsz, nyugodtan nézd meg, kik szálltak be melléd! A csajokkal elöltött este során se csak és kizárólag rájuk koncentrálj – figyeld meg, kik ültek még be a törzshelyetekre! Vannak ismerősök, új arcok, esetleg olyanok, akiket egyelőre nem tudsz hova rakni?

Ha eleget nézelődsz, észre fogod venni ki az, aki idáig – ránézésre érthetetlen okokból adódóan – elkerülte a figyelmedet. Most már nincs is más dolgod, mint hagyni, hogy ő is észrevegyen és átbeszéljétek, mennyi közös is van bennetek…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást