Kehely alkat vagy? Ezek a nyári ruhadarabok állnak jól

Kehely alkat vagy? Ezek a nyári ruhadarabok állnak jól

Címlap / Stílus / Divat / Kehely alkat vagy? Ezek a nyári ruhadarabok állnak jól

Nemsokára a sor végén járunk, ebben a hónapban ugyanis végigvettük a különböző testalkatoknak megfelelő tökéletes nyári szetteket. A sorozat utolsó előtti cikke a kehely alkat jellegzetességeiről szól, azaz arról hogy mit érdemes hordanod nyáron és mit hagyj inkább a szekrényben nyáron! Lássuk a legfontosabbakat!

Az alapok

Hogyan állapíthatod meg, hogy kehely alkatod van? Ha tükörbe nézel, azt látod, hogy a csípődnél szélesebb a vállad, nagyok a melleid, a csípőd és a lábaid viszont vékonyak.

Ezek miatt elsőre kissé aránytalannak tűnhet a tested, de nyugi, ezt könnyen ellensúlyozhatod néhány egyszerű trükkel. Alapvetően szerencsésnek mondhatod magad, hiszen egy-két apróságra kell csak odafigyelned, szinte tökéletes alakod van.

Ha ugyanis jól választasz színeket és fazonokat, akkor nem csak arányos, de egyenesen szupermodell alakod lesz. Érdekel, hogy hogyan?

Felsőrészek

Felsők esetén arra érdemes figyelned, hogy a vállaidat ne erősítsd, viszont a melleidet nyugodtan mutasd meg és hangsúlyozd.

Annak érdekében, hogy a tested arányai összhangba kerüljenek, kerüld a vállrésznél díszített, fodros és buggyos fazonokat.

Kivágások terén inkább válassz V-nyakú, mélyebben dekoltált darabokat, hiszen ezek elveszik a figyelmed a vállaidról és lefelé terelik a hangsúlyt.

Ezen kívül a színekkel is játszhatsz, hiszen ha felülre sötétebb, alulra pedig világosabb árnyalatokat választasz, azzal optikailag sokat segíthetsz az arányok megtartásán.

Tipp: Inkább hagyd ki az idén divatos vállvillantós buggyos fazonokú felsőket, ezek ugyanis nem azt hangsúlyozzák majd, amit szeretnél!

Ruhák, szoknyák

Mivel a lábaid vékonyak és hosszúak, ezért szinte minden fazonú és hosszúságú szoknya és ruha jól áll neked.

Az egyetlen, amire figyelned kell, hogy amikor ruhát választasz, akkor a kivágások és a fazonok inkább a nyaki vagy a derék részt hangsúlyozzák, ne legyenek túl bő fazonúak, illetve érdemes kerülni az A-vonalú darabokat is.

Neked kifejezetten jól állnak a magasderekú szoknyák, illetve a derék résznél összehúzott vagy egy vékony övvel kombinált ingruhák, a túlságosan hosszú és bő szoknyákat viszont kerüld, ezek ugyanis eltakarják a hosszú lábaidat!

Nadrágok

Neked nem csak a szoknyák és a nyári ruhák, de a nadrágok is szuperül állnak, hiszen a lábaid hosszúak, a testedhez képest vékonyak, így nincs takargatnivalód.

Mivel a csípőd nem túl széles, ezért rövidnadrágból és farmerből érdemes olyan fazont választani, ami a zsebeknél vagy a csípő résznél hangsúlyosabb, de azzal is szélesíthetsz a csípődön, ha egy bőrdzsekit vagy egy inget a derekadra kötsz – ez a nyári estéken egyébként is jól jön majd.

Tipp: A bővebb fazonú nadrágokat, illetve a boyfriend szabásúakat inkább hagyd a polcon, ezek ugyanis túlságosan egyenessé teszik az alakod, amivel elveszíted a nőies vonalaidat!

Strandszettek

Míg szinte minden nő azon ügyködik, hogy a csípő és a fenék környékét hogyan tudja eltakarni vagy optikailag kisebbnek láttatni, addig neked pont az ellenkezőjére kell törekedned.

Ha strandszettet választasz, akkor keresd a csípő résznél fodrokkal, mintákkal és hangsúlyos színekkel kombinált darabokat, fürdőruhák esetén pedig jöhetnek az izgalmas fazonok, azaz a derék részt hangsúlyozó trendi pántos megoldások vagy a divatos egyrészes fazonok.

Tipp: A legjobban akkor jársz, ha felülről lefelé világosodó strandszetteket keresel, a fürdőruha fölé pedig jöhet egy, a mell alatt meghúzott lenge tunika!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást