Nincs olyan hét, hogy ne kerülne tészta az asztalra sőt, gyakran nem csak ebédre, hanem vacsorára is ehhez a lehetőséghez nyúlok. Az okok egyszerűek: a tészta mennyei, villámgyorsan elkészül, és mivel rengeteg változata ismeretes, sosem lehet ráunni. Mivel én állati eredetű „hozzávalók” nélkül főzök, még hamarabb végzek a főzéssel – a lényeg mindig az, hogy az alapanyagok frissek, roppanósak, a fűszerek pedig izgalmasak legyenek. De milyen tésztafogások azok, amik a szemünket és a hasunkat egyszerre gyönyörködtetik?
4/5 Proteinben gazdag alapanyagok
A legtöbb tésztában sok fehérje van, de ezt még lehet fokozni, hiszen már gyakorlatilag bármilyen gabonaféléből készülhet liszt, és így tészta is.
Jó példa erre a quinoa, vagy éppen a köles, amikből a piacon már vásárolhatsz ízesített változatokat is.
Nagyon szeretem a csípős ízeket, így a chilis quinoa tészta nálam biztos befutó. Ezek a fűszerek ugyan nem színezik meg annyira a tésztát, hogy az feltűnő legyen, egyszerű szemet gyönyörködtetővé tenni őket. Ha a proteinen van a hangsúly, sokszor használok roppanós magokat, pl. mogyorót, vagy éppen kender- és szezámmagot, amikből izgalmas szószt is lehet készíteni a tésztákra. Ízben, küllemben és tápanyagtartalom szempontjából is jól passzol ezekhez a fogásokhoz valamilyen hüvelyes, pl. a friss, zsenge borsó.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!