Nincs olyan hét, hogy ne kerülne tészta az asztalra sőt, gyakran nem csak ebédre, hanem vacsorára is ehhez a lehetőséghez nyúlok. Az okok egyszerűek: a tészta mennyei, villámgyorsan elkészül, és mivel rengeteg változata ismeretes, sosem lehet ráunni. Mivel én állati eredetű „hozzávalók” nélkül főzök, még hamarabb végzek a főzéssel – a lényeg mindig az, hogy az alapanyagok frissek, roppanósak, a fűszerek pedig izgalmasak legyenek. De milyen tésztafogások azok, amik a szemünket és a hasunkat egyszerre gyönyörködtetik?
3/5 Színes tészták
Ugyan elsőre kicsit mesterségesnek tűnnek a színes tészták, valójában nem igazán szokott adalékanyag kerülni beléjük: a zöld tésztát jellemző módon spenóttal, a pirosat céklával színezik.
Növényi étrendbe is tökéletesen beilleszthetőek a színes tészták, bár arra ügyelni kell, hogy a piros tészta ne kármint, hanem céklát tartalmazzon – előbbit a bíbortetű összepréseléséből nyerik.
Természetesen házilag is készíthetsz színes tésztákat, ebben az esetben csak annyi a dolgod, hogy fűszereket adsz az alapanyagokhoz: pl. kurkumát a sárgább színért, petrezselymet a zöldért, vagy fűszerpaprikát a pirosért. A színes tészták már önmagukban is látványossá teszik a fogásokat, és ha fűszeres változatokat veszel, akkor akár magukban is ízletes fogásnak számítanak.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!