Háztartás / Otthon

10 meglepő dolog, amire a kávét használhatjuk – az iváson kívül

10 meglepő dolog, amire a kávét használhatjuk – az iváson kívül

1. Javíts vele bútort!

Megkarcoltad vagy lehorzsoltad a bútort? Semmi gond, a kávézacc tökéletesen működik mint pác vagy lazúr. Tegyél zaccot egy deci melegvízbe, majd adj hozzá fél deci ecetet. A keveréket hagyd ülepedni egy órán keresztül, majd egy rongyot belemártva kezdd el finoman bedörzsölni a bútorba. Minél több zaccot teszel az elegybe, annál sötétebb lesz a „pác” színe.

2. Légfrissítőnek is tökéletes

A kiszárított kávézacc minden kellemetlen szagot hatékonyan semlegesít. Tedd egy régi harisnyába, kösd össze és tárold az autóban, hűtőben, cipősszekrényben, tornazsákban vagy bárhol, ahol úgy érzed, jól jön egy kis légfrissítés.

3. A kezeden is megszünteti a szagokat

A kávé természetes szag-semlegesítő tulajdonsága nemcsak a levegőben terjengő szagokra terjed ki, hanem a bőrünkről is eltávolítja azokat. Ha hagymát, fokhagymát vagy halat pucoltál és szaglik tőle a bőröd, keverj a folyékony szappanodba egy kis őrölt kávét és azzal moss kezet.

4. Remek természetes arcradír

A házilag elkészített arcradírok legtöbbször cukor felhasználásával készülnek, azokat azonban az arcra nem kifejezetten ajánlják a bőrgyógyászok. Ennek oka az, hogy a cukor kristályai különböző méretűek, illetve hegyesek, élesek és mikroszkopikus méretű sebeket ejthetnek a bőrön. A kávézacc viszont elég gyengéd ahhoz, hogy ne okozzon ilyen problémákat és kíméletesen exfoliálja a bőrt.

5. Trágyázd vele a kertet 

A kávéfilterek olyan tápláló anyagokat eresztenek a földbe, mint a nitrogén, kálium, magnézium és egyéb olyan ásványi anyagok, amik stimulálják a növények növekedését. A kávézacc ezen kívül a kártevők ellen is véd, hiszen távol tartja őket. A zaccot közvetlenül a táptalajra is morzsolhatod, vagy a komposzthoz is hozzáadhatod.

További 5 kávés praktikát találsz a következő oldalon. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást