Kasszarobbantó filmek

Kasszarobbantó filmek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Kasszarobbantó filmek

A filmek között rangsort lehet felállítani több szempont alapján is. Ezek között az egyik legfontosabb (legalábbis a gyártónak mindenképpen) az a rangsor, melyet a jegybevételek alapján állítanak fel. Lássuk hát, jelenleg mely filmek trónolnak a képzeletbeli helyeken, dollármilliárdokat hozva a filmstúdióknak.

Alice Csodaországban

Tim Burton 2010-es alkotása méltán került fel a listára, hiszen árbevétele nem kevesebb, mint 1,024 milliárd dollár, ami valljuk be, nem éppen kevés. A filmben olyan nagy nevek tűnnek fel, mint Jhonny Deep, Helena Bonhem Carter, vagy Ann Hathaway.
A sztorit már sok feldolgozásban láthattunk, ez a verzió mégis messze túlszárnyalta az előzőek sikerét. Ennek oka a színészgárdában és a rendező tagadhatatlanul egyedi és érdekes stílusában keresendő.

A Karib-tenger kalózai – Ismeretlen vizeken

Rob Marshall 2011-es alkotása elnyerte a 6. helyet a listán, a maga 1,033 milliárd dolláros bevételével. Jack Sparrow kalandjait bemutató sorozat eddigi utolsó tagja is figyelemre méltó gárdával állt a mozinézők elé.
A kapitányt alakító Johnny Depp mellett a filmben főszerepet játszik Penélope Cruz és persze az elmaradhatatlan Geoffrey Rush.

Toy Story 3

Akármilyen meglepő is, a legnagyobb bevételt hozó filmek listájának 5. helyén bizony egy mese áll. Aki azonban megnézte Woody, Buzz, Krumplifej, Jessie, Barbie és a többiek történetét, az ezen nem is csodálkozik. A széria harmadik része bizony tarolt, hiszen a bevételek elérték az 1,063 milliárd dollárt.
Lee Unkrich 2010-es alkotásában ugyan a szereplők számítógépesek, ám hangjaikat olyan színészek kölcsönözték, mint Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, vagy Michael Keaton.

A Karib-tenger kalózai 2 – Holtak kincse

A 2006-os, George Verbinski rendezte opus birtokolja a megtisztelő 4. helyet. A sorozat második tagjának sikerült elérni az 1,066 milliárd dolláros bevételt, ezzel beírva magát a mozitörténelembe.
Ráadásul ebben a részben még együtt láthatjuk a kedvelt 3-as fogatot, Johnny Depp, Orlando Bloom és Keira Knightley személyében. A negyedik nagy név is feltűnik a részben, igaz, csupán a legvégén, és akkor is csak egy mondat erejéig, de akkor is visszatér Barbossa kapitány, azaz Geoffrey Rush.

A Gyűrűk Ura – A király visszatér

J.R.R. Tolkien felejthetetlen látomása elevenedik meg a filmvásznon Peter Jackson tolmácsolásában, 2003-ban. A hihetetlenül összetett és látványos történet nem véletlenül lett dobogós, hiszen bevételei elérik az 1,119 milliárd dollárt, és akkor még csak a jegybevételekről beszélünk.
A 3 részes monumentális alkotás olyan színészeket vonultat fel, mint Ian MecKellen, Orlando Bloom, Liv Tyler, vagy éppen Viggo Mortensen.

Titanic

James Cameron alkotása annak ellenére megőrizte az előkelő második helyezést, hogy az előbb említett filmektől jóval előbb, 1997-ben készült el. A megalkotása is hihetetlen összegeket emésztett fel, ám úgy tűnik megérte a kiadásokat és a fáradozást, mivel a film nem kevesebb bevételt hozott, mint 1,843 milliárd dollár.
A szereplők között találhatjuk Kate Winsletet, Bill Paxtont, Billy Zanet, Kathy Batest, vagy Leonardo Dicapriót, akinek igazi áttörést jelentett ez az alkotás.

Avatar

A képzeletbeli dobogó legfelső fokán a fantasztikus újítással jelentkező Avatar foglal helyet, mely ugyancsak James Cameron tehetségét dicséri, 2009-ből. A 3D kameratechnikával felvett sci-fi hatalmas sikert aratott a mozikban, amit remekül mutat 2,782 milliárd dolláros jegybevétele.
Maga a történet nem tartogat túl sok meglepetést, ám a látványvilág mindenért kárpótol minket. Szereplői között találhatjuk Sam Worthingtont, Zoe Saldanat, Michelle Rodrigezt, vagy éppen Sigourney Weavert.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!