Muszáj megdolgozni érte? Amit egy nőnek a sikerről tudnia kell

Sándor Alexandra
Írta: ,

Elfogadod az alacsony fizetést, mert nem vagy „olyan”, aki többre vágyik? Nőként „illik” egyszerre több dolgot is csinálni? Az ilyen hiedelmek gátolnak a siker elérésében, úgyhogy ideje tisztába tennünk őket!

Igen, meg kell dolgoznod érte!

A siker nem sült galamb, hogy magától a szádba repüljön – tenned is kell érte!

Nemcsak az számít azonban, hogy mit cselekszel a célod elérésének érdekében, hanem az is, hogy hogyan valósítod ezt meg.

Mindvégig tartsd szem előtt, hogy nem holmi mókuskerékben robotolsz, hanem inkább a lelkesedés és az előrejutás motiváljon!


A makulátlan siker 5 egyszerű titka


Amíg ugyanis maga a „megdolgozás” kifejezés negatív érzéseket kelt benned, és igavonó szamárként jelensz meg a saját lelki szemeid előtt, nem várhatod el, hogy egyik napról a másikra jóra forduljon minden.

A pozitív hozzáállás azonban valósággal vonzza a kedvező fejleményeket, így ha nem félsz fizetésemelésért és nagyobb felelősséggel járó pozícióért folyamodni, előbb-utóbb megvalósíthatod a terveidet.

Minden beszélgetés kétirányú

Akár állásinterjúra indulsz, akár a feletteseiddel készülsz sorsdöntő diskurzusra, tudnod kell: a munkahelyi kommunikáció még akkor sem egyoldalú, ha a felek között valamilyen szempontból alá- és fölérendelő viszony van.

Hallgató és közlő is vagy tehát egy személyben, akinek még véletlenül sem passzív beletörődés a sorsa, hanem inkább aktív részvétel.

Gondolj csak bele: egy interjú vagy előléptetésről szóló csevej alkalmával tulajdonképpen neked is meg kell győződnöd róla, hogy neked való a hely és a feladat.

Ebből a perspektívából folyamatosan változik az interjúzó és az interjúztató szerepe is.

Persze, ezt a HR-esek nem szokták reklámozni, hiszen szeretnének elejétől a végéig nyeregben maradni.