Muszáj megdolgozni érte? Amit egy nőnek a sikerről tudnia kell

Írta: ,

Elfogadod az alacsony fizetést, mert nem vagy „olyan”, aki többre vágyik? Nőként „illik” egyszerre több dolgot is csinálni? Az ilyen hiedelmek gátolnak a siker elérésében, úgyhogy ideje tisztába tennünk őket!

Igen, meg kell dolgoznod érte!

1/5 Igen, meg kell dolgoznod érte!

A siker nem sült galamb, hogy magától a szádba repüljön – tenned is kell érte!

Nemcsak az számít azonban, hogy mit cselekszel a célod elérésének érdekében, hanem az is, hogy hogyan valósítod ezt meg.

Mindvégig tartsd szem előtt, hogy nem holmi mókuskerékben robotolsz, hanem inkább a lelkesedés és az előrejutás motiváljon!


A makulátlan siker 5 egyszerű titka


Amíg ugyanis maga a „megdolgozás” kifejezés negatív érzéseket kelt benned, és igavonó szamárként jelensz meg a saját lelki szemeid előtt, nem várhatod el, hogy egyik napról a másikra jóra forduljon minden.

A pozitív hozzáállás azonban valósággal vonzza a kedvező fejleményeket, így ha nem félsz fizetésemelésért és nagyobb felelősséggel járó pozícióért folyamodni, előbb-utóbb megvalósíthatod a terveidet.

Minden beszélgetés kétirányú

2/5 Minden beszélgetés kétirányú

Akár állásinterjúra indulsz, akár a feletteseiddel készülsz sorsdöntő diskurzusra, tudnod kell: a munkahelyi kommunikáció még akkor sem egyoldalú, ha a felek között valamilyen szempontból alá- és fölérendelő viszony van.

Hallgató és közlő is vagy tehát egy személyben, akinek még véletlenül sem passzív beletörődés a sorsa, hanem inkább aktív részvétel.

Gondolj csak bele: egy interjú vagy előléptetésről szóló csevej alkalmával tulajdonképpen neked is meg kell győződnöd róla, hogy neked való a hely és a feladat.

Ebből a perspektívából folyamatosan változik az interjúzó és az interjúztató szerepe is.

Persze, ezt a HR-esek nem szokták reklámozni, hiszen szeretnének elejétől a végéig nyeregben maradni.

Ne magára a pénzre és a hatalomra vágyj…

3/5 Ne magára a pénzre és a hatalomra vágyj…

… hanem arra, amit a birtokukban el tudsz érni. Sok nő azért fogadja el a belépő szintű fizetést többéves munkatapasztalattal is, mert nem akar „olyannak” tűnni, akinek csak ez számít.

Még mielőtt elkezdenéd dúdolgatni Madonna Material Girl című slágerét, nem árt eltöprengned rajta, hogy végtére te is csak pénzből élsz, tehát az általános jóllétedhez szükséges belőle egy adott mennyiség.

Érthető, ha csak úgy tudsz teljes erőbedobással és lelkesen dolgozni, ha neked való a munkaköröddel járó felelősség, illetve a bér is.

A hatalom és a pénz arra is jó, hogy még jobbá tedd vele a világot – legalább saját magad és a környezeted számára. Nincs ebben semmi rossz!

A legjobb ötletek máshol jönnek

4/5 A legjobb ötletek máshol jönnek

Az irodai brainstorming hasznos lehet ugyan, a legjobb elképzelések mégis munkaidőn kívül szoktak szöget ütni az ember fejében.

Például fürdés, edzés, meditáció, séta vagy akár alvás közben.

Néha nem árt ugyan „tudatosan” járatni az agyad, ám fogadd el, hogy a legnagyobb sikert hozó ötletek a legváratlanabb pillanatban csaphatnak le rád!

Ne legyél rest azonnal feljegyezni őket egy darab papírra, vagy akár bepötyögni a telefonodba.

Minél több kreativitást fejlesztő és lazító tevékenységre kerítesz sort a szabadidődben, annál nagyobb szikráknak örülhetsz majd.

Ennek azonban sajnos a fordítottja is igaz: ha teljesen rágörcsölsz egy témára, valószínűleg „sztrájkba” kezd az agyat. Tanulj meg tudatosan bánni ezzel az összefüggéssel, relaxálj mindennap!

Nem a multitasking visz előre

5/5 Nem a multitasking visz előre

Úgy tűnik, mintha az egyidejű feladatvégzés korában élnénk, pedig az emberek többsége akkor is csak egy dolgot csinál egyszerre, amikor azt hiszi, hogy nyakig ül mindenben.

A valódi multitasking ugyanis nem az az ide-oda kapkodás, amikor például a gyerek etetése közben egyszerre vasalsz és telefonálsz.

Az emberek egészen apró hányada képes a valódi figyelemmegosztásra; mindenki más sokkal jobban jár, ha egyszerre egy dologra koncentrál.

Merülj hát el bátran az adott feladatban, és csak a befejezése után válts a következőre! Így sokkal jobb munkát adsz majd ki a kezedből, ráadásul megelőzöl egy csomó stresszt