Így válj tökéletes asszisztensé, ha pályakezdő vagy!

Berényi Nóri
Írta: ,
Így válj tökéletes asszisztensé, ha pályakezdő vagy!

Mióta láttuk az Ördög Pradát visel című filmet, tudjuk, hogy asszisztensnek lenni nem feltétlenül álommeló, de ennek ellenére nem csak kávéfőzésből és telefonálásból áll. Sőt, ha te leszel a legjobb, idővel már te interjúztathatod a saját asszisztens jelöltedet. De ahhoz, hogy idáig eljuss, érdemes megfogadnod pár hasznos tanácsot!

Csak stílusosan! Kép forrása: stylishwife.com

Bizony, ha az a célod, hogy TE legyél a legjobb asszisztens (márpedig miért is elégednél meg kevesebbel?), akkor elengedhetetlen az ápolt, igényes külső. Nem arra szeretnénk ösztönözni, hogy minden nap 15 cm-es tűsarkúban rohangálj a munkahelyeden, de érdemes beszerezned pár stílusos alapdarabot. Egy szoknya-ing kombóval például soha nem hibázhatsz nagyot – ma már számos üzlet rendelkezik kifejezetten Business Look részleggel, szóval nyugodtan eltévedhetsz ott pár órára.

Ne feledd, mindegy, hogy egy nagy multi, vagy egy kisebb vállalat igazgatójának vagy a jobbkeze, te őket képviseled és amúgy is magabiztosabban lépsz fel, ha elégedett vagy a külsőddel. 

Ismerd meg a főnöködet Kép forrása: ehow.com.br

Ez mindenképpen egy bizalmi állás, így elkerülhetetlen, hogy jól megismerjétek egymást. Legalábbis te biztosan tudni fogod 1-2 hónapon belül, hogyan szereti a főnököd a kávéját, melyek a kedvenc ételei, vagy éppenséggel azt, hogy milyen betűtípust preferál a prezentációkban.

Amikor pedig elérkeztek arra a szintre, hogy már szavak nélkül is értitek egymást, akkor tudtok majd a leghatékonyabban együtt dolgozni. Fontos tudnod, hogy asszisztensként nem csak a főnöködet ismered meg, hanem a családját és barátait is. Előfordulhat, hogy egy-egy privát eseményen is be kell majd segítened, de ez egy jó lehetőség, hogy közelebb kerülj hozzá. Hidd el nem mindenkit engedne be a magánéletébe, így ha idáig eljutottatok, akkor nyert ügyed van! Mutasd meg neki, hogy te mindenhol megállod a helyed és igazi bizalmasa vagy, akire mindig számíthat.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!