Így válj tökéletes asszisztensé, ha pályakezdő vagy!

Berényi Nóri
Írta: ,

Mióta láttuk az Ördög Pradát visel című filmet, tudjuk, hogy asszisztensnek lenni nem feltétlenül álommeló, de ennek ellenére nem csak kávéfőzésből és telefonálásból áll. Sőt, ha te leszel a legjobb, idővel már te interjúztathatod a saját asszisztens jelöltedet. De ahhoz, hogy idáig eljuss, érdemes megfogadnod pár hasznos tanácsot!

Csak stílusosan! Kép forrása: stylishwife.com

Bizony, ha az a célod, hogy TE legyél a legjobb asszisztens (márpedig miért is elégednél meg kevesebbel?), akkor elengedhetetlen az ápolt, igényes külső. Nem arra szeretnénk ösztönözni, hogy minden nap 15 cm-es tűsarkúban rohangálj a munkahelyeden, de érdemes beszerezned pár stílusos alapdarabot. Egy szoknya-ing kombóval például soha nem hibázhatsz nagyot – ma már számos üzlet rendelkezik kifejezetten Business Look részleggel, szóval nyugodtan eltévedhetsz ott pár órára.

Ne feledd, mindegy, hogy egy nagy multi, vagy egy kisebb vállalat igazgatójának vagy a jobbkeze, te őket képviseled és amúgy is magabiztosabban lépsz fel, ha elégedett vagy a külsőddel. 

Ismerd meg a főnöködet Kép forrása: ehow.com.br

Ez mindenképpen egy bizalmi állás, így elkerülhetetlen, hogy jól megismerjétek egymást. Legalábbis te biztosan tudni fogod 1-2 hónapon belül, hogyan szereti a főnököd a kávéját, melyek a kedvenc ételei, vagy éppenséggel azt, hogy milyen betűtípust preferál a prezentációkban.

Amikor pedig elérkeztek arra a szintre, hogy már szavak nélkül is értitek egymást, akkor tudtok majd a leghatékonyabban együtt dolgozni. Fontos tudnod, hogy asszisztensként nem csak a főnöködet ismered meg, hanem a családját és barátait is. Előfordulhat, hogy egy-egy privát eseményen is be kell majd segítened, de ez egy jó lehetőség, hogy közelebb kerülj hozzá. Hidd el nem mindenkit engedne be a magánéletébe, így ha idáig eljutottatok, akkor nyert ügyed van! Mutasd meg neki, hogy te mindenhol megállod a helyed és igazi bizalmasa vagy, akire mindig számíthat.