5 felesleges kiadás a mindennapokban, amiről még csak nem is tudsz

Szirák Viki
Írta: ,

Te is igyekszel minél többet spórolni, és nem szívesen szórod feleslegesen a pénzt? Akkor érdemes a részletekre is odafigyelned, ugyanis az alábbi öt módon nagyon sok pénzt veszíthetsz el úgy, hogy még csak észre sem veszed!

Jó, ha odafigyelsz arra, hogy havi szinten hányszor és mekkora összeget veszel fel a bankszámládról.

Általában havi egy készpénzfelvétel ingyenes, de lehet kérvényezni a kettőt is; viszont ezekre az alkalmakra érdemes időzíteni a nagyobb összegeket, hiszen minél több készpénzt veszel fel, annál több a kezelési költség is.

A bank szintén levon pénzt azért, ha sms-értesítést kapsz a pénzmozgásokról, ez havonta akár 1000 forint feletti összeg is lehet.

Ugyanez igaz arra, ha például nem a neten, hanem személyesen utalsz a bankból valakinek, ez ugyanis szintén többe kerül.

Több ezer forintot fizetsz azért, hogy számtalan tévécsatornát elérj, de közben nem is nézel olyan gyakran tévét? Sőt, sokszor a neten nézed meg a kedvenc sorozatod legújabb epizódját?

Akkor érdemes lemondanod az előfizetést, ugyanis egy antenna segítségével nagyjából 10-12 alapcsatornát be tudsz fogni, ingyen.

Ehhez pedig inkább egy streaming szolgáltatás előfizetést érdemes választanod, amin havi 1500-2000 forintért cserébe számtalan sorozatot, filmet nézhetsz meg, a kínálat pedig folyamatosan bővül.

Így kedvedre nézheted meg őket, amikor és ahányszor kedved támad hozzájuk.

Sőt, családon belül akár több emberrel is megoszthatod az előfizetésed, így az összeg még kisebb lehet.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!