Mit vegyünk figyelembe a karikagyűrű kiválasztásakor?

Mit vegyünk figyelembe a karikagyűrű kiválasztásakor?

Címlap / Szerelem / Esküvő / Mit vegyünk figyelembe a karikagyűrű kiválasztásakor?

A karikagyűrű kiválasztása soha nem egyszerű feladat. Rengeteg szempontot kell figyelembe venni, hiszen manapság nem csak a kereslet, de a kínálat is óriási mértékben változott a korábbi időkhöz képest. (x)

A minőség mindenek előtt

Míg régen elég volt bemenni egy ékszerüzletbe és ott megkeresni a számunkra leginkább tetsző karikagyűrűpárt, addig ma már jóval bonyolultabb az eljárás. Nem elég, hogy nagy fokú kompromisszumkészségre van szükség a kiválasztáshoz, de az sem mindegy, hogy hol tesszük ezt. Elmehetünk ékszerüzletbe, tájékozódhatunk online felületen, de akár ezeket ötvözhetjük is. 

Nagyon fontos szempont, hogy a karikagyűrű illeszkedjen a pár mindkét tagjának a stílusához, azaz lehetőség szerint együtt válasszuk ki azt. Mivel ez az ékszer egy életre szól, így nagyon lényeges, hogy senki ne adja fel az elképzelését, hanem igenis keressünk egy olyan megoldást, ami a pár mindkét tagja számára kielégítő. Arról nem is beszélve, hogy pont ebből az okból kifolyólag kell szem előtt tartani azt, hogy a karikagyűrű tartós és időtálló anyagból készüljön, akárcsak a benne foglalt drágakövek.

Általánosságban elmondható, hogy ma az arany a legnépszerűbb karikagyűrű alapanyag, legyen szó sárga-, fehér- vagy rozéaranyról. Ahogy az árnyalatokat, úgy a felületeket is lehet ötvözni, így készülhetnek fényes, matt, szálhúzott, illetve ezek kombinációjaként létrejött karikagyűrűk is. Ha pedig úgy tartja kedvetek, akkor választhattok platina vagy épp palládium karikagyűrűt is.

Mindenképp javasoljuk, hogy nézz körül az Ékszerpalota kínálatában, ahol a felsoroltak mindegyikére találsz izgalmas és látványos példát. 

A gyémánt mindenek felett?

Valószínűleg a többség azt gondolja, hogy ha egy életre szóló ékszert választunk, abba hasonlóan tartós drágakövek kellenek. Ez alapvetően igaz is lenne, de nem minden pár engedheti meg magának a gyémántot, hiába az a törhetetlen szerelem és az örökké tartó hűség szimbóluma. Épp ezért nagyon sokan választanak cirkóniát a karikagyűrűjükbe, ami bár kicsit kevésbé tartós, de hasonlóan csillogó kő. 

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a színes féldrágakövek, amik korábban a kifejezetten bevállalós menyasszonyok sajátjai voltak, de ma már egyre jobban elterjedtek a köztudatban. Éppen ezért, ha megtetszik, nyugodtan válasszon a menyasszony színes köves karikagyűrűt! A legnépszerűbbek a vörös rubin, a kék zafír és a ragyogó zöld smaragd, amikkel méltán járnak majd csodájára a gyűrűnek az ismerősök. Általában a férfiak inkább a kőmentes variáció mellett teszik le a voksukat, mégis napjainkban egyre több vőlegény választ fekete vagy sötét színű gyémántot a karikagyűrűjébe. 

Soha ne hagyjátok, hogy bárki megmondja, hogy milyen karikagyűrűt válasszatok! Ez a ti nagy napotok lesz, és ti viselitek egy életen át, amit választottatok!

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!