Karácsonyi visszaszámlálás: teendő lista advent 4 hetére

Karácsonyi visszaszámlálás: teendő lista advent 4 hetére

Címlap / Otthon / Háztartás / Karácsonyi visszaszámlálás: teendő lista advent 4 hetére

1. hét

  • Miután meggyújtottátok az első adventi gyertyát, érdemes elkezdened gondolkodni azon, hogy kinek mit veszel ajándékba. Ehhez a legjobb, ha előzetesen költségvetést is készítesz, hogy ne a boltban érjen meglepetés.
  • A legtöbb cukrászdában és étteremben az ünnepi rendeléseket már ilyenkor le lehet adni, illetve az asztalfoglalások is gyorsan elkelnek. Ha ilyen terveid vannak, te se habozz, hogy még véletlenül se maradj le a kedvenc ünnepi süteményeidről vagy töltött káposztádról. 
  • Ahelyett, hogy karácsonykor forgatnád fel az egész gardróbodat egy csinos ruháért, válogasd át most a holmijaidat. A nyáriakat pakold el, amiket pedig az elkövetkezendő hetekben szeretnél viselni, azokat szükség szerint mosd vagy vasald ki újra.
  • Ha ünnepi frizurát és manikűrt is szeretnél, amit nem te készítesz el otthon, akkor foglalj még most időpontot, hogy biztosan ne maradj le az ünnepek előtti szépítkezésről.
  • Jelölj ki egy napot, amikor alaposan kitakarítjátok a házat a családoddal, közben pedig varázsoljatok karácsonyi hangulatot körétek. 
mixetto/istockphoto.com

2. hét

  • Vegyél néhány karácsonyi képeslapot a távolabb élő szeretteidnek, és tölts ki azokat, hogy még időben célba érjenek. Igen, online üzenetet írni sokkal gyorsabb és egyszerűbb, de a hagyományos papír képeslapok hangulatát semmilyen más módon közvetített üzenet sem múlja felül, ezért sokkal nagyobb meglepetést okozhatsz velük. 
  • Ekkortájt sok helyen már elkezdik kipakolni a karácsonyfákat. Ha vágottat veszel, akkor érdemes lefoglalnod egyet, hogy biztosan maradjon neked, de ha cserepes vagy műanyag fenyőben gondolkozol, akkor érdemes már most beszerezned. 
  • Vizsgáld meg a meglévő karácsonyfadíszeidet és égőidet, amennyiben pedig szükséges, vegyél néhány új darabot, hogy ne szenteste derüljön ki, hogy bármelyik is összetörött vagy nem működik.
  • Jótékonykodj. Sok család van, akiknek a karácsonyi előkészületek komoly anyagi nehézséget jelentenek, ezért, ha van felesleges ruhád, játékod vagy tartós élelmiszered, vidd el gyűjtőpontokra, vagy add te magad azoknak, akikről úgy véled, hogy jól jön nekik egy kis önzetlen segítség.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»